Alperen, Avrupa’da 7’nci sıraya yükseldi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Alperen, Avrupa’da 7’nci sıraya yükseldi

Alperen, Avrupa’da 7’nci sıraya yükseldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Temmuz 2018 Cuma - 16:29Güncelleme: 27 Temmuz 2018 Cuma - 17:52
Alperen, Avrupa’da 7’nci sıraya yükseldi

Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası’nda, yüksek atlamada 2.24’lük derecesiyle birincilik basamağında yer alan ve 40 yıl sonra Türkiye’ye altın madalya getiren Alperen Acet, Avrupa ve dünya klasmanında da yükseliyor. Alperen, Avrupa’da 7’nci, dünyada ise 11’inci sırada yer alıyor.

Alperen Acet, yüksek atlamada son yıllarda Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sporcular arasına adını yazdırdı. Yüksek atlamada 2.26 ile Metin Durmuşoğlu’na ait olan ve 16 yıldır kırılamayan rekoru Haziran ayındaki 2.30 atlayışı ile tarihe gömen Alperen, bu başarılarının ardından Vali Hasan karahan tarafından ödüllendirildi.

Genç sporcuyu, antrenörü Cavit Ceylan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile birlikte makamında kabul eden Karahan, Alperen Acet’i kutladı ve çeşitli hediyeler verdi. Spor alanında Denizli’nin ismini duyurduğu için Alperen’e teşekkür eden Karahan, 7-12 Ağustos tarihleri arasında Berlin’de yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda başarılar diledi.

 

ZOLAN’I DA ZİYARET ETTİ

Alperen Acet, daha sonra bir ziyarette Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a gerçekleştirdi. Alperen’i başarılarından dolayı kutlaya Zolan, “Alperen hem Denizlimizin hem de ülkemizin gururu. Çok öncelerden Denizli’de başlayan çalışmalar bugün meyvesini verdi. Alperen’deki üstün yetenek ve yeteneği ortaya çıkaran hocalarımızla birlikte yapılan tesislerde bütünleştiğinde sonuç olarak başarı geliyor. Balkan Şampiyonluğu önemli, tebrik ediyorum, Yalnız bu bir başlangıç, İnşallah Avrupa, Dünya şampiyonalarında ve Olimpiyatlarda altın madalya görmek isteriz” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi olan milli atlet Alperen Acet, yaptığı derece ile yüksek atlama branşında Avrupa’da 7’nci, dünyada ise 11’inci sıraya yükseldi.