Çetin: Rahat bırakın nefes alalım – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Çetin: Rahat bırakın nefes alalım

Çetin: Rahat bırakın nefes alalım

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ekim 2019 Çarşamba - 17:07Güncelleme: 23 Ekim 2019 Çarşamba - 17:16
Çetin: Rahat bırakın nefes alalım

Yukatel Denizlispor Kulübü Başkanı Ali Çetin, bazı eski yöneticilere “Kulübün yakasından düşün, rahat bırakın nefes alalım” çağrısında bulundu. Çetin, göreve geldiklerinde 47 milyon lira olan borcun 47 milyondan 37 milyon liraya çekildiğini, kulübün gelirlerini koruyup borçların ödenmesi amacıyla da gelirlere konulan temliğin ise 100 milyon lira olduğunu söyledi.

Yukatel Denizlispor Başkanı Ali Çetin, kulüp binasına silahlı baskınla biten basın toplantısında, kendi dönemine ilişkin bilgileri paylaştı, gelirlerle ilgili bilgi verdi, eski başkan ve bazı yöneticilerin iddialarını yanıtladı. Hedeflerini “borçsuz bir kulüp” olarak açıklayan Çetin, geçmiş dönemleri kapsayan ve bir türlü sonu gelmeyen icralardan yakındı. İşte satır başları ile Çetin’in söyledikleri:

“100 MİLYON LİRALIK TEMLİK KONULDU”

Yönetim kurulu kararıyla iki tane 25’er milyon liralık, bir tane de 50 milyon liralık temlik konuldu. Bu temlik eski ve yeni yöneticilerin verdiği paranın temliğidir. Artı maliyeye olan borcumuzla ilgili bir temliğimiz var. İki futbolcumuzun alacağı var. İlamsız takip yapılan ama bugüne kadar takibi olmayan icralar var. Baklavacıya kadar borç var. Federasyon toplantısında, ödenmeyen baklava borcundan dolayı icra durumu gündem oldu, herkes bizimle gırgır geçti.

“PARA VAR DİYE ÖNÜNE GELEN İCRA GÖNDERİYOR”

Bir firma var, 53 bin lira alacaklıymış. Ne cari hesaplarda bir işlem var ne de yapılan işle ilgili bir kayıt. Ama icra takibi başlatılıyor. Bunun gibi son bir ayda sekiz icra geldi. Süper Lige çıktık ya, kulüpte para var diye önüne gelen icra takibi başlatıyor, icra gönderiyor. Gerçek alacaklılara paraları son kuruşuna kadar ödenecek.

YAYIN GELİRLERİ 12’YE BÖLÜNDÜ

Yayın gelirleri ödemelerinde eski sisteme dönüldü. Bizim alacağımız olan 36 milyon 800 bin lira 12 taksitte bize ödenecek. Eskiden bu para iki taksitte ödeniyordu. Artı puanlara para ödenecekti. Yapılan ödemeleri avans gösterip bizden kesiyorlar. Bize 17 milyon lira bir ödeme yapıldı, temliklere ve futbolcu alacaklarına gitti. Bu nedenle federasyona borcumu görünüyor ve o nedenle para alamıyoruz.

“YÖNETİCİLİK ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL”

Borçla, temlikle ilgili sosyal medyadan paylaşımlar yapan arkadaş bir gazetecinin aracılığıyla beni arayıp görüşmek istedi. Ben bu adamla asla bir araya gelmem. Bugüne kadar birilerini araya sokup en az 10 kere yönetime dönmek için mücadele ediyor. Biz ona git demedik, kal demedik. Bir yerde karşılaştık geçen hafta. “Bir yönetici istifa etmiş, onunkini yırtmışsın, benim istifa yazımı neden yırtmadın?” diye soruyor. Burası çocuk oyuncağı değil. Oynuyorum, oynamıyorum; böyle bir şey var mı? Ya kalırsın ya da gidersin. Gittiysen de neyin peşine düşüyorsun hala. Usulsüzlük varsa gelir kardeşim hesabımız kitabımız herkese açık. Bunu yapanlar mali müşaviriyle gelsin, bizim geldiğimiz günden bu yana olan hesapları incelesin. Bunu savcılığa suç duyurusunda bulunarak da yaptırabilir. Delikanlı olan gelir.

“BORÇ 37 MİLYON LİRA”

Demişler ki 150 milyon lira borç var. 30 Eylül itibariyle bu kulübün borcu 37 milyon lira. 31 milyon lira borcumuz vardı. Futbolcu ödemelerinden dolayı artı 6 milyon 200 bin lira tahakkuk etti. Bu nedenle 37 milyon liraya yükseldi. Bunun karşılığında şu anda federasyonda hak ettiğimiz 21 milyon lira var. Bunu da eklediğimizde kulübün borcu 16 milyon liraya düşer. Şu anda kasamızda paramız yok ama günü geçmiş borcumuz da yok. Stada yaptığımız 4,5-5 milyon lirayı saymıyoruz, çünkü onu bakanlık bize ödeyecek.

“SÜLÜK OLMAKTAN VAZGEÇİN”

Sitelerinde yazıyorlar, “Denizlispor banka banka dolaşıyor kredi alamıyor” diye. Kredi alıyoruz suç, almıyoruz suç… Biz hangisini yapacağız? Burası bir işyeri gibi. Futbolcu parasını, mal veren karşılığını alacak. Biz de bunu ödemek için gerekirse kredi de kullanacağız. Diğer kulüplerin boşverin kredi bulmasını, adamlar borç para bulabilmek için sağdan soldan dileniyor. Bize halk sahip çıktı, Denizli sahip çıktı buraya kadar geldik. Çok da iyi gidiyoruz. Eleştiriye açığız ama iftiraya değil. Sıyrılın artık, şu kulüpten sülük olmaktan vazgeçin artık. Şu kulübü bir rahat bırakın da borçsuz 4-5 kulüpten birisi olsun.

“BURADAN KOVDUKLARIMIZ BERABER OLDU”

Stadı 47 günde bitirdik. Stattan sorumlu başkan yardımcısı kim biliyor musunuz o dönemde, Hasan Önder. Hiç orada Hasan Önder’i gören var mı? Yazık değil mi bu insanlara, yazık değil mi bana? Ben bu adamı göndermeyeyim mi abi? Sonra buradan kovduklarımız beraber oldu. Paralarını verdik. Kalanı varsa da veririz. Bırakın artık bizi. Biz huzurlu bir şekilde kulübü yönetelim. Bu yönetimde kursağın haram para giren bir tane insan yok.

“BU ŞEHİR KULÜBE SAHİP ÇIKTI”

Bu şehir kulübe beklediğimizin 5 katı para verdi. 38 milyon 125 bin lira verdi. O borçlar neyle ödendi? Bu şehir takıma sahip çıkmıyor diyorlar. Daha nasıl sahip çıksın. Store mağazasının cirosu 1,5 milyon lira.