Y.Denizlispor 4-1 ile 5. tura yükseldi – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Y.Denizlispor 4-1 ile 5. tura yükseldi

Y.Denizlispor 4-1 ile 5. tura yükseldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ekim 2019 Perşembe - 22:25Güncelleme: 31 Ekim 2019 Perşembe - 22:32
Y.Denizlispor 4-1 ile 5. tura yükseldi

Yukatel Denizlispor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Bölgesel Amatör Lig temsilcisi İçel idman Yurdu karşısında zonlandığı maçı 4-1 kazanarak beşinci tura yükseldi.

Yukatel Denizlispor, Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi İçel idman Yurdu karşısında ilk 45 dakikayı önde kapatsa da futbol olarak beklenenin çok uzağındaydı. Evet, yedek ağırlıklı bir kadroydu ama Süper Lig takımının futbolcusuydu sahadakiler.

Örneğin Kerem Can Akyüz... Geçen sezon Süper Lig’e yükselme hikayesinin önemli aktörlerindendi ama o futbolu, deneyimli isim Tolgahan Acar da kaleciliği unutmuştu adeta. Sonra Emre Sağlık ve Kadir Kurt… İkisinin de bu futbol ile olası bir rotasyonda takımda forma şansı bulması imkansızdan da öte.

Mbamba, yalancı pehlivan gibiydi. Sackey’i dürbünle aradı gözler görebilmek için. Burak Çalık ise gol attı ama eski formunun çok uzağındaydı.

Geriye kimler kaldı? Recep Niyaz, Sacko, Sedat Şahintürk ve Sapunaru. Onların biraz gayreti maçın başında iki gol getirdi. Sonrasında kalan 37 dakikada hepsi rakibi uyutacağını sandı. Ama Mustafa Özkaya öyle bir gol attı ki, “uyursanız canınızı yakarım” dedi rakip takım.

Kısacası ballı kura çektiğini düşünen yeşil-siyahlılar, 5,5 milyon avroluk kadroyla çıktığı maçta, kadro değeri 330 bin lira olan rakibi karşısında turu atlayan taraf oldu ama öldü öldü dirildi. Bakmayın skorun 4-1 olduğuna. Akdeniz temsilcisi amatörüm falan demedi kora kora bir mücadele sergiledi.

DAKİKA 7: Recep Niyaz’ın derinlemesine pasından defansın gerisine sarkan Sacko, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0

DAKİKA 8: Sedat Şahintürk’ün sağ kanattan taşıyıp 6 pas içine gönderdiği topu Burak Çalık filelere bırakmakta zorlanmadı: 2-0

DAKİKA 21: Mustafa Özkaya, Yukatel Denizlispor yarı alanında buluştuğu topla hareketlendi ve ceza sahasına yaklaşırken nefis bir vuruşla Tolgahan Acar’ı mağlup etti: 2-1

DAKİKA 38: Sedat Şahintürk, hızla İçel idman Yurdu ceza sahasına girdi ve topu geriye çıkardı. Sacko, uygun durumda olmasına rağmen topu dışarıya attı.

DAKİKA 55: Burak Çalık’ın sürüklediği ataktan Sedat Şahintürk penaltı noktasına yakın yerden vuruşunu yaptı. Yan dırekten geri gelen top

DAKİKA 60: Burak Çalık ceza sahasına girdiği anda vuruşunu yaptı. Kaleciden dönen topu önünde bulan Burak Çalık, meşin yuvarlağı bu kez Sacko’nun önüne bıraktı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Sacko sert vurdu, ancak top üst direğe çarparak auta gitti.

DAKİKA 62: İçel idman Yurdu atağında Ebubekir Yardım’ın kafayla kaleye gönderdiği topu Tolgahan Acar son anda kornere çeldi.

DAKİKA 70: Recep Niyaz’ın pasıyla hareketlenen Mehmet Akyüz, topu kalecinin üzerinden aşırttı ama meşin yuvarlak kale yerine autu buldu.

DAKİKA 71: Recep Niyaz’ın derinlemesine basında topla buluşan Sacko, uygun durumda olmasına rağmen atağı golle sonuçlandıramadı.

DAKİKA 74: Burak Çalık’ın pasında defansın gerisinde topla buluşan Mehmet Akyüz, köşeden fileleri gördü: 3-1

DAKİKA 90: Recep Niyaz'ın ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 4-1

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Alper Çetin, Cem Özbay, Hakan Karabalcık

Y.DENİZLİSPOR: Tolgahan Acar, Emre Sağlık (Asım Aksungur Dk 90+2), Sapunaru, Kadir Kurt, Kerem Can Akyüz (Murathan Sütçü , Mbamba, Isaac Sackey, Recep Niyaz, Hadi Sacko, Sedat Şahintürk (Mehmet Akyüz 67), Burak Çalık

İÇEL İDMAN YURDU: Sertaç Güzel, Aslan Gök, Hurşit Velioğlu, Burak Altıntaş, Uğur Bingöl, Süleyman Öztürk, Onur Kaya Mehmet Şükrü Önder 56), Ömer Önder, Mustafa Özkaya, Mahmut Metin (Fazlı Ayan 56), Ebubekir Yardım (Ekrem Aydemir 85)

GOLLER: Sacko Dk 7, Burak Çalık Dk 8, Mehmet Akyüz Dk 74, Recep Niyaz Dk 90 (Y.Denizlispor) Mustafa Özkaya (İçel İ.Y.)

S.KART: Emre Sağlık (Y.Denizlispor) Aslan Gök, Hurşit Velioğlu, Süleyman Öztürk (İçel İ.Y.)