Türkiye’nin konuştuğu kaleci: Abdulkadir Sünger – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Türkiye’nin konuştuğu kaleci: Abdulkadir Sünger

Türkiye’nin konuştuğu kaleci: Abdulkadir Sünger

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Aralık 2021 Çarşamba - 08:00Güncelleme: 29 Aralık 2021 Çarşamba - 08:25
Türkiye’nin konuştuğu kaleci: Abdulkadir Sünger

Altaş Denizlispor’un kalecisi Abdulkadir Sünger, Galatasaray maçında yaptığı kurtarışlar ve attığı gol ile yıldızlaşırken, takımının son 16’ya kalmasına en büyük katkıyı veren isim oldu.

TFF 1. Lig’de zor günler geçiren ve ilk yarıyı 16 puanla 18. sırada tamamlayan Denizlispor, Ziraat Türkiye Kupası’nda büyük bir sürprize imza attı. Yeşil-siyahlılar, Türkiye Kupası, Federasyon Kupası ve Ziraat Türkiye Kupası adıyla düzenlenen bu organizasyonu 18 kez kazanan ve müzesine kupayı en fazla götüren takım olan Galatasaray’a hayal kırıklığı yarattı.

İstanbul’da oynanan karşılaşmanın favorisi gösterilen ve ligde şampiyonluk hedefinin çok gerisinde kaldığı için Ziraat Türkiye Kupası’nı hedef seçen sarı-kırmızılı takım, sakatlıklar nedeniyle sadece 5 yedek oyuncuyla sahaya çıkan Denizlispor karşısında çok sayıda fırsat yakaladı.

Galatasaray’ın gol pozisyonu sayısındaki bariz üstünlüğüne karşın tur atlamasını engelleyenlerin başında Abdulkadir Sünger geldi. Genç file bekçisi, yenilen 3 gole rağmen kalesinde devleşti. Tam 19 pozisyonda rakibe gol olanağı tanımayan Abdulkadir, seri penaltılarda yaptığı kurtarış ve attığı golle de kupa gecesine damga vuran isim oldu.

Abdulkadir Sünger maç sonunda, “Penaltı atışlarına kaldığımızda ‘tamam, benim işim’ dedim. Hocam bana güvenip penaltıyı kullandırdı. Son vuruşta ise yaptığım kurtarış için mutluyum” diye konuştu.