Türkiye, Denizli bölgesi hakemi Ümit Öztürk’ü konuşuyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Türkiye, Denizli bölgesi hakemi Ümit Öztürk’ü...

Türkiye, Denizli bölgesi hakemi Ümit Öztürk’ü konuşuyor

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 9 Şubat 2020 Pazar - 10:18Güncelleme: 9 Şubat 2020 Pazar - 10:18
Türkiye, Denizli bölgesi hakemi Ümit Öztürk’ü konuşuyor

Denizli bölgesinin FIFA kokartlı hakemi Ümit Öztürk, Fenerbahçe-Aytemiz Alanyaspor maçındaki kararlarıyla dün akşamdan bu yana Türkiye’nin en çok konuştuğu isim oldu.

Türkiye’nin umut vaad eden hakemleri arasında gösterilen, ancak geçen yıl 10 Şubat’ta oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçındaki kararları nedeniyle şimşekleri çeken ve uzun süre maç verilmeyen Ümit Öztürk, dün akşamki Fenerbahçe-Aytemiz Alanyaspor maçıyla bir kez daha spor kamuoyunun gündemindeki isim haline geldi.

ELEŞTİRİLEN POZİSYONLAR

Karşılaşmanın 24’üncü dakikasında Jailson’un topa elle müdahale ettiği pozisyonda Ümit Öztürk, korner kararı verdi. Ancak VAR odasından gelen uyarıyla pozisyonu izledi ve penaltı noktasını gösterdi.

Atışı kullanan Cisse'nin vuruşunda kaleci Altay, gole izin vermedi. Ancak Öztürk, Altay'ın kale çizgisinin önüne çıkarak kural ihlali yaptığına karar verdi ve penaltı atışını tekrarlattı. Cisse’nin ikinci kez kullandığı penaltı atışıyla Alanyaspor öne geçti.

Maçın skorunu etkilediği öne sürülen pozisyonlardan birisi de 90’ncı dakikada yaşandı. Fenerbahçe atağında, defansına yardım eden Mustafa Pekdemek’in eli topla buluştu. Bir süre VAR odasıyla konuşan Ümit Öztürk, pozisyonu izleme gereği görmedi ve oyunu devam ettirdi.

90. dakikada Aytemiz Alanyasporlu futbolcunun ceza sahasında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle sarı-lacivertliler penaltı bekledi. Hakem Öztürk, VAR odasıyla uzun süre konuşma gerçekleştirdi. VAR incelemesine gerek görülmemesi üzerine oyun devam etti.

FENERBAHÇE CEPHESİ TEPKİLİ

Bu pozisyondan sonra Fenerbahçeli taraftarlar uzun süre hakem aleyhine tezahüratta bulundu. Karşılaşma sonrası da sarı-lacivertli kulübün yöneticileri, Öztürk ve VAR odasında görev yapan Serkan Tokat’ı eleştiren açıklamalar yaptı.