Uygun: 37 puan ligde bırakır, Denizlispor şampiyonluk yaşar – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Uygun: 37 puan ligde bırakır, Denizlispor...

Uygun: 37 puan ligde bırakır, Denizlispor şampiyonluk yaşar

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 4 Mart 2020 Çarşamba - 14:18Güncelleme: 4 Mart 2020 Çarşamba - 14:18
Uygun: 37 puan ligde bırakır, Denizlispor şampiyonluk yaşar

Yukatel Denizlispor Teknik Direktörü Bülent Uygun, zoru sevdiğini ve zorlukları bilerek Denizlispor'bülea geldiğini, takımın bu sezon ligde kalacağını söyledi. Gelecek sezonlar için iddialı bir hedefi de ortaya koyan Uygun, “Denizlispor’umuzun bu ligde şampiyonluk yaşayabileceğini düşünüyorum” dedi.

Yeşil-siyahlı kulüpte bu sezon görev alan üçüncü teknik adam olan Bülent Uygun, Büyükşehir Belediyesinin Çamlık’taki tesisinde medya temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Deneyimli teknik adam, Denizlispor’un ligdeki durumundan taraftarla yaşanan sıkıntıya, takımda dönüşümün sağlanmasından Recep niyaz ve Olcay Şahan problemlerine kadar birçok konuya değindi.

ŞEHİTLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Sözlerine Suriye’de devam eden Bahar Kalkanı Harekatı ile başlayan Uygun, “Bayrakların kalbimizde yarıya inerek yas tuttuğumuz, her zaman bu vatanın ve milletin birer savunucusu olduğumuz günler yaşıyoruz. Futbolun bu noktada pek anlamı olmuyor. Söz konusu vatan olunca gerisi teferruat kalıyor. Kahramanlarımızı yaşadığımız sürece kalbimizin en güzel yerinde taşıyacağız. Şehitlerimize rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

“TAKIM, ARMA TARAFTARIN, BİZLER HİZMETKARIZ”

Camianın güzel günler için birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Uygun, “Denizlispor’da sekizinci günüm. Takımın genel anlamdaki sorunlarını, başarı için yapmamız gerekenleri etüt ettik. Sonuçta da Malatyaspor maçında taraftarımızın arzuladığı takımı sahaya çıkarabildik. Futbolcu kardeşlerimiz büyük taraftara yakışır bir futbol oynadı. Zor, çünkü bulunduğumuz camianın büyüklüğü,giydiğiniz forma, ligin kalitesi, her maçın birbirinden zor olduğu bir ortamda başarılı olmak zorundasınız. Futbolcu kardeşlerimize bunları toplantı yaparak anlattık. Oyun sistemimizle ilgili konuşmalar yaptık, antrenmanlarda kendi oyun tarzımı onlara benimsetmeye çalıştık. Her geçen gün gelişen, çalışan, başarmak için mücadele eden bir Denizlispor’umuz var. Taraftarımızdan tek ricam bizi desteklemeye devam etmeleri. Bu forma da arma da onların. Biz onların hizmetkarıyız. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Onların sevgisi bize coşku katar, bu birliktelikten güç doğar” dedi.

“ŞAMPİYONLUK NEDEN OLMASIN”

Yeşil-siyahlı kulüpte uzun yıllar görev yapmak istediğinin mesajlarını da veren Uygun, “Denizlispor’un yarınları için altyapıda ve takımımızda gerekenleri yönetimimizle birlikte yapmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki gelecekte Denizlispor’umuzun bu ligde şampiyonluk yaşayabileceğini düşünüyorum. Baktığınızda Türkiye liglerindeki yaklaşık 50 takım arasındaki borcu az olan 10 kulüp arasındadır. Bu anlamda başkan ve yönetime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ELEŞTİRİN AMA KIRMAYIN”

Eleştiriden çekinmediğinin altını çizen Bülent Uygun, “Beni eleştirin ama kırmayın ne olur. Şunu iyi bilin, ben iyisini yapmaya çalışırım. Futbolun doğasında hata vardır ama bunu bilerek yapmayız. Kamuoyunda genelde bizi yanlış tanıtmaya çalışanlar olur. Bizim özümüz de sözümüz de birdir. Yeri gelir şiir yazarız, yeri gelir bir takımla destan yazarız, yeri gelir elimizden geldiği kadar adamlık yaparız. Denizli’de olmaktan, Denizlispor’da görev yapmaktan şeref duyuyorum” değerlendirmesini yaptı.

37 PUAN LİGDE BIRAKIR”

Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Ünal’ın “Ligin boyu kısaldı, 10 hafta kaldı. Alt sıralardaki takımlarda puan toplamaya başladı. Sizce ligde kalma barajı kaç puan olur?” sorusuna Uygun, “Görüntü itibariyle 7 takımın küme düşme sorunu yaşıyor. Tahmin ettiğim kadarıyla 37 puan ligde bırakır. Çünkü 7 takımın birbirleriyle maçı var. Dahası 6-7 takım da zirveyi zorluyor. Hepsinin onlarla da maçı var. Puan almak çok zor. Bazen 1-2 hafta puan alamadığınızda yıkılmamak lazım. Çünkü sonrasında alacağınız 1-2 galibiyetle avantajı kendi lehinize çevirebilirsiniz. Onun için 37 puanın bu ligde bırakacağını düşünüyorum. Yaptığım hesaplar bunu gösteriyor, belki bir puan daha aşağıya düşebilir. Bizim hedefimiz kalan 10 maçtaki bütün puanlara talibiz ve bunun ne kadarını başarabiliriz ona bakacağız” yanıtını verdi.

“ZORLUKLARI BİLEREK GELDİM”

“Denizlispor küme düşer mi?” sorusu üzerine “Her maç çok zor. Bir şeyi başarmak istiyorsanız baştan teslim olmayacaksınız. Korkaklar zaten hiçbir şeyi başaramaz. Bizim Allah’tan başka hiç kimseden korkumuz yok” diyen teknik direktör Bülent Uygun, şöyle devam etti:

“Buraya gelmeden önceki zorluğu biliyordum. Ben gelmeden önce üst üste 7 hafta kazanamamak, iç sahada haftalarca kazanamamak… Bunların yarattığı psikoloji çok çok önemli. Ben bunları görerek, bilerek buraya geldim. Kaoslar böyle bir şeydir. Kopma noktasına geldiğiniz andan itibaren ya futbolcu hocasıyla ya futbolcu taraftarla ya da ekonomik anlamdaki şartlardan kaynaklanan problemler olur. Bizim işimiz de problem çözmek. Ben şimdiye görev yaptığım takımları ya sonuncu ya da sondan aldım. Bunlardan biri beşinciliğe kadar çıktı. Beş yıldır da Katar’da çalışıyordum. Dönüşte Kayserispor’a geldim. Sekiz kişiyle idmana çıkıyorduk, PAF takımdan futbolcularla maça çıkıyorduk.

Kasımpaşa maçında hayal kırıklığı yaşadım. Malatyaspor maçında bunu tolare ettik. Yedi maçın toplamı kadar şu atmış, orta yapmışız. Çok önemli değişimdir, istatistiktir. Takımımız bu sıkıntılı süreçten kurtularak kalan maçlarda neler yapabileceğini göstermiş oldu. O nedenle zorluğun önemi yok. Rakibin kim olduğu değil, sizin ne yapabileceksiniz ona bakmak lazım.

Çok önemli futbolcularımız sakat. Yedi futbolcumuz yaklaşık üç hafta boyunca olmayacak. Bu kadar zorlu süreçte bu nedenle sıkıntı yaşayacağız. Kırılma noktaları olacak ama sahaya çıkan futbolcu kardeşlerimizin eksikleri telafi edeceğini düşünüyorum. Düşme tehlikesi değil nerede bitiririz ligi ona bakıyoruz. Puan hesaplamasında 10’unculuğğun altında bitirebiliyorsunuz. Biz de ilk 10 için var gücümüzle çalışacağız.”

“RECEP NİYAZ FORMAYI KENDİSİ ALDI”

Uzun bir aradan sonra Recep Niyaz’ın ilk 11’de maça çıkmasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Uygun, “Recep Niyaz’a Denizlispor’a yaptığı katkıları, geçen sezon attığı ve attırdığı goller ile takıma liderlik yapmasını bildiğimizi anlattık. Terapi yaparak yaşadığı süreci geçirmesini sağladık. O da isteğini antrenmanlara yansıttı. Malatyaspor maçında da formayı ben vermedim kendisi aldı” dedi.

“OLCAY ŞAHAN’I TARAFTARIN ARASINA OTURTACAKTIM”

Olcay Şahan ile taraftar arasında yaşanan sıkıntıya da değinen Uygun, “Almancılar söylemek istedikleri sözü tam yerine oturtamazlar. Yapacağı esprinin o anda yapılmaması gerektiğini bilemezler. Olcay, kalbi çok temiz bir kardeyimiz. Malatyaspor maçını taraftarların arasında tribünden izlettirecektim kendisine. Ben onu psikolojik sıkıntısından çıkaramasaydım, taraftarlarımız da benim söylediklerimi kabul etmeseydi tribüne çıkaracaktım. Orada Denizlispor atkısıyla tezahurat papıp, onların bir parçası olduğunu hissettirecektim. O süreci doğru atlattık. Tecrübesiyle sakatlıklar nedeniyle yaşandığımız sıkıntıda solbek olarak görev yapmasını seçtik” diye konuştu.