Suç oranlarını düşürmek için kulüp kurdu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Suç oranlarını düşürmek için kulüp kurdu

Suç oranlarını düşürmek için kulüp kurdu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Ağustos 2023 Cuma - 14:12Güncelleme: 4 Ağustos 2023 Cuma - 14:12
Suç oranlarını düşürmek için kulüp kurdu

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde suç oranlarını düşürmek için futbol kulübü kuran Behçet Arım, futbolcu yetiştiriyor. Amatör kümede mücadele eden İncilipınargücü Spor Kulübü, çeşitli yaş gruplarında da altyapı oluşturdu.

Behçet Arım, ilçenin İncilipınar Mahallesi’nde suç oranlarını düşürmek, çocukların spor yapmalarına olanak sunmak amacıyla İncilipınargücü Spor Kulübü’nü kurdu. Ardından küçük yaştaki çocuklar arasında futbol turnuvası düzenlemeye başladı. Gerçekleştirdiği çalışmalar ile birçok velinin takdirini toplayan Arım’ın kulübü, kısa sürede futbolsever çocukların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Yaklaşık 200 sporcunun bulunduğu kulüpte çocuklar hem kötü alışkanlıklarından uzak dururken hem de birbirleriyle kaynaşarak güzel bir ortam oluşturuldu.

“GALATASARAY’A FUTBOLCU VERDİK”

Kurduğu kulübün hem başkanı hem an antrenörü olan Behçet Arım, “Altyapımız ile birlikte bütün yaş gruplarında faaliyet gösteriyoruz. Bizim hedefimiz önce çocukları sporla tanıştırmak, bütünleştirmek ve ilerideki hayatlarında onlara öncülük sağlamaktır. Şu anda 1. Amatör Ligi'ndeyiz. Yaklaşık 120'ye yakın elit lisanlı oynayan arkadaşlarımız var. 10 tane antrenörümüz ile Denizlimiz için çalışıyoruz. En son yaklaşık 7-8 ay önce Galatasaray'a bir futbolcu verdik” dedi.

HEDEFLERİ BAŞARILI OLMAK

İncilipınargücü Spor Kulübü futbolcularından Eren Yıldız ise, “Bu takıma başlayalı 2 yıl oldu. Arkadaşlarımı ve hocamı seviyorum. Her antrenman gününde erkenden kalkıp, hazırlığımı yapıyorum. Ailem iyi bir futbolcu olacağımı hep söylüyor. Ben de iyi bir futbolcu olmaya çalışıyorum. Annem, babam ve küçük kardeşimi bana verdikleri destek için hepsini çok seviyorum” diye konuştu.

Arda Güler gibi futbolcu olmak istediğini söyleyen 10 yaşındaki oğlunu hedefini gerçekleştirmek için futbola yönlendiren Hasan Erişkin, “Oğlumu daha önce basketbol takımına yazdırdım. Sonra sevmediği için futbol kulübüne yazdırmayı düşündüm. Ardından Behçet hoca ile tanıştım. Kendisi sadece bir futbol hocası değil, bir öğretmen gibi olduğunu gördüm. Çocuklara insanlık başta olmak üzere birçok şey öğretiyor. Mahalledeki gençleri eroin ve uyuşturucu madde gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına burada inanılmaz bir çaba sarf ediyor. Bu durum da beni çok etkiledi” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından Denizli’ye geldiğini kaydeden Hacı Osman Yılmaz da, "Kahramanmaraş'tan buraya geldim. İki hafta boyunca takım aradım ve İncilipınargücüspor'u buldum. Ondan sonra Behçet hoca ile konuştum ve kendisi davet etti. İlk maçta beni beğendi ve lisansımı çıkardılar. Ardından maçlara katılım sağladım ve buradan devam etmeyi düşünüyorum” dedi.

DENİZLİ (İHA)