Subotic alacaklarını istedi, Denizlispor’a transfer yasağı geldi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Subotic alacaklarını istedi, Denizlispor’a transfer yasağı...

Subotic alacaklarını istedi, Denizlispor’a transfer yasağı geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ekim 2021 Pazartesi - 18:50Güncelleme: 11 Ekim 2021 Pazartesi - 18:54
Subotic alacaklarını istedi, Denizlispor’a transfer yasağı geldi

Denizlispor, transferini “dünya yıldızı” diye duyurduğu Neven Subotic’den büyük bir darbe yedi. Alacaklarını bahane ederek birçok maça çıkmayan, daha sonra da sözleşmesini tek taraflı feshedip giden Sırp futbolcu, FIFA’ya başvurarak yeşil-siyahlı kulüpten 900 bin euro tazminat ve kalan alacaklarını istedi. Bu nedenle de Denizlispor’a transfer yasağı geldi.

Denizlispor’un Süper Lig’de mücadele ettiği 2020-2021 sezonu başında “dünya yıldızı transferi” olarak duyurduğu defans oyuncusu Neven Subotic, mali olarak zor günler geçiren yeşil-siyahlı kulübe transfer yasağı getirdi. Denizlispor ile iki yıllık sözleşme yapan, fakat bekleneni veremeyen ve sadece 404 dakika süre alan Subotic, alacakları ödenmediği gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı olarak feshederek takımdan ayrılmıştı.

BU YÜK DENİZLİSPOR’A AĞIR GELİR

Daha önce peşinat ve bazı maç başı ücretlerini alan futbolcunun FİFA’ya başvurarak, Denizlispor’dan tazminat talebinde de bulunduğu ortaya çıktı. FİFA’nın yeşil siyahlı kulübe 900 bin euroluk tazminat çıkardığı, avukat ve diğer masraflarla birlikte bu ücretin 1 milyon 50 bin euro olduğu öğrenildi. Ayrıca futbolcunun kalan alacakları ve sözleşmesinin ikinci yılının ücretini de istediği, toplamda 2 milyon euronun üzerinde alacak talep ettiği kaydedildi. Sırp futbolcu, alacakları ödenmediği gerekçesi ile FIFA’ya yaptığı başvuru nedeniyle geçen hafta Denizlispor’a transfer yasağı getirildi.

DENİZLİSPOR’DAN AYRILDI 5 BİN EURO’YA İMZA ATTI

Subotic, yeşil-siyahlı kulüpten ayrıldıktan sonra Avusturya Bundesliga kulüplerinden Rheindor Altach takımı ile aylık 5 bin euroya imza atmıştı. Subotic’in Denizlispor ile iki yıllığına 3,2 milyon euroya anlaştığı ileri sürülmüştü. Kariyerinin en yüksek noktasında Borussia Dortmund forması giyen 32 yaşındaki futbolcunun bu sezon bir kulüple anlaşmadığı belirtildi.

“BENİM DÖNEMİMİN BORCU DEĞİL”

Denizlispor Başkanı Mehmet Uz, transfer yasağının geldiğini doğruladı. Uz, “Biz mevcut takımı nasıl kurtarırız onu düşünüyoruz. Önceliğimiz kendi futbolcularımızın ödemelerini sağlamak. Bununla ilgileniyoruz. Denizlispor’un borç boyutu rakamsal olarak büyük. Biz toplu çözüm odaklı hareket etmeye çalışıyoruz. Toplu sonuç çıkmazsa ben bir şey yapamayacağım. Benim dönemimin borcu değil. Önceliğimiz mevcut takımımıza ödeme yapmak” ifadelerini kullandı.