Oğlunu kulüp görevlisi gibi gösterip stada almış – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Oğlunu kulüp görevlisi gibi gösterip stada...

Oğlunu kulüp görevlisi gibi gösterip stada almış

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Aralık 2020 Çarşamba - 12:34Güncelleme: 9 Aralık 2020 Çarşamba - 15:21
Oğlunu kulüp görevlisi gibi gösterip stada almış

Denizlispor’un ligde Fenerbahçe’yi ağırladığı karşılaşmada Denizlispor Başkan Yardımcısı Nevzat Yakı’nın oğlunu kulüp görevlisi gibi göstererek stada aldığı ortaya çıktı. TFF Hukuk Müşavirliği, “hakaret” gerekçesiyle Mustafa Yakı’yı Disiplin Kurulu’na sevk etti.

Süper Lig’de pazar günü oynanan ve Fenerbahçe’nin Papiss Cisse ve Gökhan Gönül’ün golleri ile 2-0 kazandığı karşılaşmada, Denizlispor Başkan Yardımcısı Nevzat Yakı’nın oğlu Mustafa Yakı’yı kulüp görevlisi gibi göstererek stada aldırdığı ortaya çıktı. Bu isim de kulübün disipline sevk edilmesine yol açan 3 gerekçeden birisini oluşturdu.

3 KONUDA DİSİPLİNE SEVK

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliğinin açıklamasına göre, Denizlispor bu karşılaşmayla ilgili 3 ayrı konuda disipline sevk edilirken, gerekçelerden birisini Mustafa Yakı oluşturdu. Kulüp görevlisi olarak stada alınan başkan yardımcısı Nevzat Yakı’nın oğlu Mustafa Yakı’nın “hakaret” nedeniyle disipline sevk edildiği açıklandı.

Yöneticilerden Kaan Şanlıkan da “hakaret” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 8.12.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

Denizlispor Kulübünün de "talimatlara aykırı hareketler" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi, Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatının 8/12 ve 8/13 maddeleri ile COVID-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimatın 9/2 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkin karar verildi.