İbanoğlu’ndan hakemlere “çalışın, yabancı dil öğrenin” uyarısı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. İbanoğlu’ndan hakemlere “çalışın, yabancı dil öğrenin”...

İbanoğlu’ndan hakemlere “çalışın, yabancı dil öğrenin” uyarısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Ağustos 2023 Pazar - 13:01Güncelleme: 20 Ağustos 2023 Pazar - 13:02
İbanoğlu’ndan hakemlere “çalışın, yabancı dil öğrenin” uyarısı

Merkez Hakem Kurulunun (MHK) Denizlili Başkanı Ahmet İbanoğlu, hakemlere üst klasmanlarda görev alabilmeleri için çok çalışmaları ve mutlaka yabancı dil öğrenmeleri uyarısında bulundu. İbanoğlu, hakem görevlendirmelerinde dijital atamaya geçileceğini de açıkladı.

MHK Bölgesel Yaz Semineri Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Seminere MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu, 4. Bölge sorumlusu Ünsal Çimen, Bölgesel Kurul üyeleri Serkan Gencerler ve Tufan Akçay, il hakem kurulu başkanları, gözlemciler, Denizli Aydın Muğla ve Uşak illerindeki klasman hakemleri katıldı.

Seminere katılan hakemlere ve gözlemcilere seslenen İbanoğlu, kendilerini her alanda geliştirmelerini tavsiye ederek, “Yaptığımız işlerin temelinde adalet duygusunun olduğunu göreceksiniz. Adil olacağız. Bunları hafta hafta göreceksiniz. Her birinizin değeri bizim için başlangıçta sıfırlandı. Aynı çizgideyiz. Bundan sonraki aşamada daha çok çalışan daha çok kendisini geliştiren kendisini ön planda bulabilir. Maçlarınıza çıkarken çok ciddi şekilde hazırlıklı gelin. Artık atletik testlerde koşamama hastaydım, karnım ağrıdı başım ağrıdı bahanesi yok arkadaşlar” dedi.

“A KLASMANI İÇİN ŞARTLARDAN BİRİ YABANCI DİL”

Hakemlerden üst klasmanları hedefleyerek çalışmalarını isteyen İbanoğlu, “Antrenman haftada iki gün mü? Yetmediyse üç yap, yetmez dört yap, yetmezse günde çift idman yap. Yukarıyı hedefliyorsan bunu yapacaksın. Söylemeye gerek yok, yabancı dil artık çok önemli oldu. A’ya geçme şartlarından bir tanesi yabancı dil. Bu işe emek vereceksen yapman gerekiyor, bu zorunlu artık. Ha yapmazsan bizim için sakınca yok alt ligler de de hakemlere ihtiyaç var. Çıkarsınız orada keyfini sürersiniz. Maç yönetme duygusunu yaşarsınız. Kendinizi her yönden geliştirin” ifadelerini kullandı.

“DİJİTAL ATAMAYA GEÇECEĞİZ”

Fedarasyondan önemli destek aldıklarını belirten İbanoğlu, “Federasyonumuza gittiğimiz her konuda şu ana kadar hiç hayır cevabı almadık. Dijital atamayı göreceksiniz. Süper Lig, 1. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig'de bunu uygulayacağız. Hakemleri de gözlemcileri de dijital atayacağız. Kriterlerimizi koyuyoruz oraya, o kriterlere göre atmaları yapacağız. Bu konudaki çalışmalar son safhaya geldi” dile konuştu.