Liglerin başlama tarihi açıklandı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Liglerin başlama tarihi açıklandı

Liglerin başlama tarihi açıklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mayıs 2020 Çarşamba - 14:45Güncelleme: 6 Mayıs 2020 Çarşamba - 15:03
Liglerin başlama tarihi açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, coronavirüs salgını nedeniyle ara verilen futbol liglerinin 12-13-14 Haziran'da başlatılacağını açıkladı. Denizlispor kulübü Başkanı Ali Çetin, liglerin yeniden başlamasının en azından yayıncı kuruluş gelirleriyle kulüplere nefes aldıracağını söyledi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, kulüp başkanları ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmesinin ardından, bugün liglerin başlama tarihini açıkladı. Özdemir, "Devletimizin desteğiyle sezonu tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Liglerin temmuzda tamamlanacağını bilerten Özdemir, "Kupaları sahada vereceğiz. Ağustosta da Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacağız" diye konuştu.

Özdemir, görüldüğü kadarıyla ara verilmeden öncesinde olduğu gibi futbol karşılaşmalarının seyircisinin oynanacağını sözlerine ekledi.

ÇETİN: BÖYLE BİR KARARI BEKLİYORDUK

Yukatel Denizlispor Kulübü Başkanı Ali Çetin, liglerin yeniden başlamasıyla ilgili kararı D20haber.com’a değerlendirdi. Geçen hafta TFF Başkanı Nihat Özdemir’in kulüp başkanlarıyla görüştüğünü belirterek, “Federasyon Başkanı, sağlık Bakanı ile yaptığı görüşmenin ardından varılan kararı açıkladı. Bunu bekliyorduk. Kavgasız, kazasız, sıkıntısız bir şekilde sezonun tamamlanmasını diliyorum” dedi.

Verilen aranın kulüpleri her açıdan olumsuz etkilediğini vurgulayan Çetin, “Bu süreçte takımımızdan bir futbolcu ayrıldı, bir futbolcu da ülkesine gitti, dönmesi zor. Yeniden hazırlanma süreci yaşanacak. Bu da futbolun kalitesini düşürecek ama yapacak bir şey yok. Futbolsuz günlerde maddi anlamda kulüpler sıkıntıya girdi. Yayıncı kuruluş para ödemedi, sponsor ve reklam gelirleri düştü. Seyircisiz maçlar nedeniyle tribün gelirleri kaybedildi. Ama liglerin yeniden başlayacak olması yayın gelirleri anlamında biraz nefes aldıracak. Bu dönemde futbolculardan da fedakarlık bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çetin, maçların seyircisiz oynanacak olmasıyla ilgili de “futbol tribünlerde yerine alan taraftarlarla, seyirciyle güzel. Ancak. Sağlık her şeyin önünde” değerlendirmesini yaptı.