Hakeme saldırının ardından futbolda maçlar süresiz ertelendi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Hakeme saldırının ardından futbolda maçlar süresiz...

Hakeme saldırının ardından futbolda maçlar süresiz ertelendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Aralık 2023 Salı - 09:16Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı - 09:16
Hakeme saldırının ardından futbolda maçlar süresiz ertelendi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Büyükekşi, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı saldırı nedeniyle TFF Yönetim Kurulunun Levent'te yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Saldırının Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapıldığına vurgu yapan Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren, hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu aşağılık suçun ortağıdır. Kulüp başkanlarının, yöneticilerinin, teknik direktörlerinin, televizyon yorumcularının hakemleri hedef gösteren sorumsuz açıklamaları bugün bu alçak saldırıya zemin hazırlamıştır. Yıllar önce olmuş bazı olayları bugün olmuş gibi sürekli gündeme getiren herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. Bu insanlık dışı saldırının sorumluları ve azmettiricileri hakkında devletimizle eş güdümlü olarak hak ettikleri tüm cezai işlemler uygulanmaya başlanmıştır. Sorumlu kulüp, kulüp başkanı, yöneticileri ve Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan tüm suçlular, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir."

TFF Başkanı, müsabakaların yeniden başlayacağı tarih ile ilgili bir açıklama yapmazken, "Biz sorumluluğumuzu biliyoruz. TFF, önemli konularda çok önemli kararlar alıyor. Bu kararları alırken de tüm kulüplerin desteğini bekliyoruz. Hepsi geçmiş olsun mesajı attılar. Sayın Cumhurbaşkanımız aradı, İçişleri Bakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız aradı. Gerekeni söylediler. Hukuki olarak da Cumhurbaşkanımız ve Adalet Bakanımız gerekli açıklamaları yaptılar. Bütün kararlarda bizleri desteklediklerini de belirttiler. Kulüpler Birliği Başkanımız ve diğer başkanlarımız aradı, mesaj attı" şeklinde konuştu.

İBANOĞLU: BU MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ, LANETLİYORUZ

Merkez Hakem Kurulunun Denizlili Başkanı Ahmet İbanoğlu da saldırıyı kınadı ve yaşananlardan üzüntü duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Gecenin bu saatinde böyle bir açıklama yapmaktan büyük üzüntü duyuyorum. Halil Umut Meler, Türk hakemliğinin en önemli noktasında, UEFA’da ve FIFA’da elit hakem kategorisinde. Bu kardeşimizin başına böyle menfur bir saldırının gelmesinden dolayı üzüntü duyuyoruz. Buna sebep veren kulüplerin ve yönetimlerin 'Biz ne yaptık' diye düşünmelerini bekliyoruz. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Bununla ilgili elbette TFF'nin, kurullarımızın, Türk adaletinin hesap soracağını da ümitle bekliyoruz. İnşallah adalet yerini bulur. Sadece hakemlik olarak bakmamak lazım. Futbolun tüm paydaşları bu konuda sorumluluklarını yerine getirmeli. Ümit ederim bu tür şeyleri bir daha konuşmayalım. Kendisiyle görüştüm. Bilinci yerinde, tedavisi için gerekli her şey yapılıyor." (AA)