Hakem atamalarıyla ilgili iddialar bitmiyor, İbanoğlu’ndan yalanlama geldi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Hakem atamalarıyla ilgili iddialar bitmiyor, İbanoğlu’ndan...

Hakem atamalarıyla ilgili iddialar bitmiyor, İbanoğlu’ndan yalanlama geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Aralık 2023 Cumartesi - 16:35Güncelleme: 16 Aralık 2023 Cumartesi - 16:35
Hakem atamalarıyla ilgili iddialar bitmiyor, İbanoğlu’ndan yalanlama geldi

Türk futbolunda hakem tartışması gündemden düşmüyor. Açıklamalar, suçlamalar derken saha ortasında hakem Halil Umut Meler’in saldırıya uğramasına kadar uzanan sürecin ardından, bu kez faal futbol hakemliğine nokta koyan Ali Palabıyık’dan atamalara ilişkin bir iddia ortaya atıldı. Palabıyık, hakem atamalarında MHK’nın değil TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin söz sahibi olduğunu öne sürdü.

Habertürk TV’de yayımlanan spor programında Sine Çakır Heyse’nin sorularını yanıtlayan eski futbol hakemi Ali Palabıyık, bir süre kendisine görev verilmemesi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüştüğünü, Büyükekşi’nin kendisine “sana güvenmiyorum” dediğini, bunun üzerine konuyu o dönem Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanvekili olan Tolga Özkalfa’ya aktardığını, onun da “Atamaları biz yapmıyoruz, yapay zeka yapıyor” yanıtını verdiğini söyledi.

Palabıyık, “Hakem atamalarında son söz sahibi TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'dir. MHK tarafından atamalar yapılır, Büyükekşi'nin masasına konulur. Mehmet Büyükekşi istediği hakemi değiştirir, istediği hakemi de istediği maça atar” ifadelerini kullandı.

İBANOĞLU: KUMPAS AMAÇLI İDDİALAR

MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu ise, eski hakemler tarafından dile getirilen ve son dönemde kamuoyunda yer alan iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını ifade etti. İbanoğlu, AA'ya yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bir süredir Türk hakemliği üzerinden kurulan ve komplolarla ilerleyen kumpasın farkındayız. Son günlerde eski hakemler tarafından dile getirilen ve kamuoyunda yer alan iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Gerçeği yansıtmayan bu açıklamaların bugün yapılıyor olması zamanlama açısından manidardır. Neye ve kime hizmet ettiği belli olmayan, faal olarak görev yapan hakemlerimizi de rahatsız eden bu yalan yanlış ifade ve iddiaların kamuoyu tarafından ciddiye alınmamasını önemle rica ederiz. İddia sahiplerinin ispatla mükellef olduğu kumpas amaçlı bu açıklamalar ile ilgili hukuki süreç de başlatılacaktır."