Mesut Bakkal’ın Galatasaray ile Beşiktaş arasında yarattığı şampiyonluk polemiği sürüyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Mesut Bakkal’ın Galatasaray ile Beşiktaş arasında...

Mesut Bakkal’ın Galatasaray ile Beşiktaş arasında yarattığı şampiyonluk polemiği sürüyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Haziran 2020 Pazartesi - 23:04Güncelleme: 1 Haziran 2020 Pazartesi - 23:05
Mesut Bakkal’ın Galatasaray ile Beşiktaş arasında yarattığı şampiyonluk polemiği sürüyor

Teknik direktör Mesut Bakkal, yazdığı “Mesut Bir Adamın Hikayesi” isimli kitapta, Denizlispor’da futbol oynadığı yıllarda Beşiktaş’ı şampiyonluktan eden maçı anlatırken “teşvik primi” aldıklarını itiraf etmesi polemik konusu olmaya devam ediyor. Beşiktaş, bir kez daha şampiyonluğun kendilerine verilmesini isterken, Galatasaray’dan “yarışarak şampiyonluk kazanmaya davet ediyoruz” açıklaması geldi.

Denizlispor’da başarılı bir kariyer yakalayan Mesut Bakkal, geçirdiği sakatlık sonrası aktif futbol hayatını sonlandırmış, türk futboluna teknik adam olarak hizmet etmeyi sürdürdü. Bu arada futboldaki anılarına yer verdiği “Mesut Bir Adamın Hikayesi” isimli kitap yazdı. Ama o kitabın bir bölümü küllenen tartışmayı yeniden alevlendirdi.

İstanbul’da 1986-1987 sezonunda oynanan ve 1-1 biten Beşiktaş-Denizlispor maçı, siyah-beyazlı takımı şampiyonluktan etmiş, ipi ezeli rakibi Galatasaray göğüslemişti. Ancak maçla ilgili yıllar sonra Mesut Bakkal’dan yazdığı kitapta teşvik primi aldıkları itirafı gelmişti.

ÇEBİ, ŞAMPİYONLUĞU İSTEDİ

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, konuyu bugün yeniden gündeme getirip, şampiyonluğun Galatasaray’dan alınıp Beşiktaş’a verilmesini istedi. Beşiktaş Youtube kanalında açıklamalarda bulunan başkan Çebi, "Mesut Bakkal beyefendinin belirttiği gibi 1986-87 sezonunda şampiyon ilan edilmemizle ilgili müracaatımıza en kısa zamanda cevap verilmesini arzu ettiğimizi TFF’ye iletmek istiyorum" dedi.

GALATASARAY: YARIŞARAK KAZANIN

Çebi’nin bu açıklamasına Galatasaray’dan yanıt geçikmedi. Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada Çebi’nin sözleri talihsizlik olarak nitelendirildi. Açıklamada “Rakibimizi, geçmişten kupa çıkartma çabalarını bir kenara bırakarak saha içinde adil, dürüst ve sportmence bir yarış içerisinde şampiyonluk kazanmaya davet ediyoruz” denildi.

BAKKAL: YAŞANMIŞ BİR ANI, ABARTILMAMALI

Mesut Bakkal ise teşvik primi ile ilgili daha önce Ajansspor'a yaptığı açıklamada, "Henüz 22 yaşında bir futbolcu iken 1986 yılında oynadığım bir müsabaka sonrası yaşanmış bir anıyı günümüz koşulları ile abartılı bir şekilde anlatılmasını kabul edemiyorum. Ben gerek futbolculuk gerekse teknik direktörlük hayatımda etik değerlerine uydum ve sporculuğa yakışmayan bir yapmadım" demişti.

“MESUT BİR ADAMIN HİKAYESİ” KİTABINDAN

Mesut Bakkal, D20haber.com’un da 11 mart 2020’de haberleştirdiği “Mesut Bir Adamın Hikayesi” kitabında, 1-1 sonuçlanan Beşiktaş-Denizlispor maçı ile ilgili şunları yazmıştı:

“Galatasaray bizi ağırlayacakmış. Akşam İzmir’e, İzmir’den de uçakla İstanbul’a. Ergun Gürsoy’un bürosunun karşısında Dedeman Oteli’de kaldık. Arada bize gelip, ‘Aman çocuklar bu maç bizim için çok önemli’ diyorlardı. Maçı da Ali Sami Yen Stadı’nda oynayacaktık. Bir çanta içinde para geldi otele. Kişi başına düşen para bizim transfer taksidimizden biraz fazlaydı. Maç konuşmasında söylediler: Kişi başına ikişer milyondu. Tam o ara yeni çıkan bir arabanın parasıydı. Büyük para. Maça gittik. Orada bize atlar için kullandırdıkları haplardan verdiler. Hatta maç içinde bizim Çingene Erhan, “Mesut ben kusacağım” demiş, ben de “Yahu maç içinde nereye kusacaksın” diye yanıt vermişim.”