Denizlispor’da Mesut Bakkal mucizesi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Denizlispor’da Mesut Bakkal mucizesi

Denizlispor’da Mesut Bakkal mucizesi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 9 Mayıs 2022 Pazartesi - 11:32Güncelleme: 9 Mayıs 2022 Pazartesi - 11:55
Denizlispor’da Mesut Bakkal mucizesi

Denizlispor, Süper Ligin ardından Spor Toto 1. Lig’den de düşecek takımlar arasında ilk sıralarda gösterilirken, teknik direktör Mesut Bakkal ile yeniden ayağa kalktı. Deneyimli hocanın döneminde alınan 26 puanla ligde kalma umutlarını en üst seviyede son 2 haftaya taşıdı.

Uzun yıllar Denizlispor’a futbolcu olarak hizmet etti. Takımın şampiyonluklarına, ilk kez çıktığı eski ismiyle 1.ligdeki başarılarına katkı verdi. Talihsiz sakatlık futboldan erken koparınca teknik direktör olarak yoluna devam etti. Birçok kulüp gibi görev aldığında Denizlispor’u da Süper Lig’de tuttu ama sonrasında ayrılık oldu. Bu defa Süper Ligin ardından Spor Toto 1. Lig'den de düşme gündeme geldi, yine çağrıldı ve hiç düşünmeden “evet” dedi.

19 PUANLA DEVRALDI

Ligin 23’üncü haftasında göreve gelen Bakkal’ın dokunuşları hemen belli oldu. Eyüpspor ve Adanaspor beraberliklerinin ardından Altınordu galibiyeti, ayağa kalkışın işaret fişekleri oldu. Araya 5-0’lık Samsunspor kazası girse de deneyimli çalıştırıcı, inancını futbolculara da aşıladı ve takımı hızla toparladı.

BAKKAL DÖNEMİNDE 26 PUAN

Denizlispor, 2021-2022 sezonunda Serhat Gülpınar ve Fatih Tekke ile çıktığı 22 maçta sadece 19 puan toplayabilmişti. Bir başka ifadeyle maç başına bir puan bile düşmüyordu. Tekke ile yolların ayrılmasının ardından göreve gelen Bakkal, maç başına 0.86 olan puan ortalamasını kendi döneminde 2’ye çıkardı. Mesut Bakkal döneminde yeşil-siyahlılar 8 galibiyet ve 2 beraberlikle 13 maçta 26 puan topladı.

Şimdi 45 puanla 12. sırada yer alan Denizlispor, kalan 2 haftada kaderini Süper Lige çıkmayı garantileyen Ümraniyespor ile deplasmanda ve son hafta kendi sahasında oynayacağı Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçları ile çizecek.