Denizlispor, Trabzonspor’u 2-1 yendi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Denizlispor, Trabzonspor’u 2-1 yendi

Denizlispor, Trabzonspor’u 2-1 yendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Temmuz 2020 Pazartesi - 22:59Güncelleme: 13 Temmuz 2020 Pazartesi - 23:09
Denizlispor, Trabzonspor’u 2-1 yendi

Yukatel Denizlispor, haftalar sonra galip geldi. Yeşil-siyahlılar, şampiyon adayı Trabzonspor’u ikinci yarıda attığı gollerle 2-1 yendi

Yukatel Denizlispor, ligde kalabilmek için mutlak kazanması gereken bir maça çıktı. Ama maçın ilk bölümünde bu sahadaki futbolculara ya bu söylenmedi ya da onlar işini ciddiye almadı. Son haftaların formsuz takımı Trabzonspor’a orta sahayı kolay teslim eden yeşil-siyahlılar, bunun faturasını da 14. dakikada kalesinde gördüğü golle ödedi. Rakip kaleye gitmekte zorlanan ev sahibi takım, 45 dakikada bir kez net gol pozisyonu yakaladı. Onu da gol ayağı Rodallega kolay harcadı.

İkinci yarıda ise Denizlispor'a sanki sihirli bir el değdi. Horozlar, bu yarıya golle başladı. Rodallega’nın düşürülmesiyle kazanılan serbest atışta Zeki Yavru’nun güzel ortasını Sacko gole çevirerek skora denge getirdi. Bu gol yeşil-siyahlı takımın oyunda kalmasını sağladı. Maçın son bölümünde sahneye "nöbetçi golcü" Oscar çıktı ve yeşil-siyahlılar ligde kalma adına önemli bir galibiyet elde etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

DAKİKA 8: Denizlispor atağında Recep Niyaz’ın pasında topla buluşan Aissati, uzaktan çok sert vurdu. Kaleci Uğurcan, son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

DAKİKA 14: Abdülkadir Ömür orta alandan hareketlendi ve ara pasında Ekuban’ı topla buluşturdu. Bu futbolcu kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü yapmakta zorlanmadı: 0-1

DAKİKA 21: Trabzonspor atağında, Sosa’nın uzaktan kaleye gönderdiği top az farkla auta gitti.

DAKİKA 29: Sacko, ceza sahasına girdi ve meşin yuvarlağı uygun durumdaki Rodallega’ya aktardı. Herkes golü beklerken, o topu kaleci Uğurcan’a teslim etti.

DAKİKA 34: Abdülkadir Ömür, ceza sahası dışından sert bir şut savurdu. Hüseyin, köşeye giden topu son ande çeldi ve defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

DAKİKA 46: Zeki Yavru’nun kullandığı serbest vuruşta Sacko kafayla topu Trabzonspor filelerine bıraktı: 1-1

DAKİKA 68: Köşe vuruşunu Sosa ile paslaşarak kullanan Nwakaeme vuruşunu yaptı. Ancak top dışarıya gitti.

DAKİKA 74: Denizlispor kalesi art arda 2 büyük tehlike atlattı. Novak’ın ortasında Sörloth kafayla şutladı, top üst direkten geri geldi. Sackey, tehlikeyi kornerle önledi. Korner atışında kaleci Hüseyin boşa çıktı, Da Costa kafayla dokundu, kaleye yönelen tope Zeki Yavru çizgi üzerinden çeldi.

DAKİKA 84: Olcay Şahan’ın pasında ceza sahasında topla buluşan Oscar, çapdazda olmasına rağmen Uğurcan’ın yanından meşuin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1

DAKİKA 89: Trabzonspor atağında Da Costa uzaktan sert bir şut savurdu. Top yan direkten geri geldi.


STAT: Atatürk

HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Serkan Çimen

Y.DENİZLİSPOR: Hüseyin Altıntaş, Zeki Yavru, Mustafa Yumlu, Oğuz Yılmaz, Bergdich, Sackey, Murawski (Onazi Dk 46), Recep Niyaz (Özgür Çek Dk 72), Aissati (Mbamba 90+2), Sacko (Olcay Şahan Dk 78), Rodallega (Oscar Dk 72)

TRABZONSPOR: Uğurcan, Pereira (Kamil Ahmet Dk 83), Hosseini, Da Costa, Novak, Abdulkadir Parmak (Koray Kılınç Dk 87), Sosa (Ndiaye Dk 69), Abdülkadir Ömür (Guilherme Dk 83), Ekuban, Nwakaeme, Sörloth

GOLLER: Sacko Dk 46, Oscar Dk 84 (Denizlispor), Ekuban Dk 14 (Trabzonspor)

S.KART: Sosa, Kamil Ahmet, Ekuban (Trabzonspor)