Özdilek: İstifa tek başıma vereceğim karar değil, tebliğ edilmesi lazım – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Özdilek: İstifa tek başıma vereceğim karar...

Özdilek: İstifa tek başıma vereceğim karar değil, tebliğ edilmesi lazım

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Şubat 2020 Cumartesi - 18:43Güncelleme: 15 Şubat 2020 Cumartesi - 19:43
Özdilek: İstifa tek başıma vereceğim karar değil, tebliğ edilmesi lazım

Yukatel Denizlispor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, HK Kayserispor yenilgisi sonrası tribünlerden yükselen istifa seslerine ve basın toplantısındaki “istifa edecek misiniz?” sorusuna, “İstifa tek başıma vereceğim karar değil, tebliğ edilmesi lazım. Sonra oturur konuşuruz” yanıtını verdi.

Yukatel Denizlispor’un son 7 maçta sadece 3 puan alabilmesi ve bugün iç saha yenilgilerine bir yenisini daha eklemesi taraftarların sabrını taşırdı. Kayserispor maçı sırasında ve sonrasında tribünlerden istifa sesleri yükselirken, maç sonrası basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Mehmet Özdilek, yöretim göndermeden istifa etmeyeceğinin işaretlerini verdi. İşte, Özdilek’in maç sonu söyledikleri:

“KAYBETMEK KOLAY BİR DUYGU DEĞİL”

“Kaybetmek kolay bir duygu değil. Maç öncesi de söylemiştim. Bu tür müsabakalar biraz daha ciddiye alınması gereken, biraz daha mücadelenin ön plana çıktığı müsabakalardır. Tabi bir oyuncumuzun maç öncesinde kadrodan çıkması bütün hafta boyunca çalıştığımız sistemi alt üst etti. İlk yarıda rakibin Mensah haricinde bir pozisyonu yok. Çok dengeli bir oyun. Kenarlardan oynayıp, sert ortalarla sonuca gitmeyi düşünmüştük ama ceza sahası içinde o bitiriciliği yapamadık.

“BİTİRİCİLİĞİ YAPAMADIK”

İkinci yarı itibariyle de iki takımın da çok fazla bir şey yapmadığı müsabakaydı. Oyunun gidişatı atanın kazanacağı şekle dönüştü. Rakip attı, bizim için üzüntü verici oldu. Şu bir gerçek maalesef içerdeki maçlarda bir istikrarı yakalamayadık. Bunun birçok sebibi olabilir, bilemem tabi. Artık ligin boyu kısaldı. 12 hafta var. Bu 12 haftada birçok şeyin değişebileceğini düşünüyorum. Her şeyden önce sakin kalmak çok önemli. Özellikle lige yeni gelen takımlarda kaos ortamı daha kötüye götürür. Onun için sakin kalmak Denizlispor’un geleceği için önemli. Onun için kafayı kaldırıp ileriye bakmamız lazım. Bizim için kendi sahamızda önemli bir kayıp. Dışarıda çok başarı ama maalesef bunu içeriye taşıyamadı. Dolayısıyla üzgünüz.”

“1.25 PUAN ORTALAMASI ÖNEMLİ BİR İSTATİSTİK”

Takımın yedi haftadır kazanamamasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Özdilek, “Şuna geleyim. 7 haftadır kazanamıyor diyorsunuz. İkinci yarı başlayalı 5 hafta oldu. Kayıp olarak gördüğümüz Antalyaspor maçıydı. Beklemediğimiz bir kayıptı. İkinci kaybımızda bugün oldu. Bu maça kadar kayıp anlamında çok fazla sıkıntımız yoktu. Ortalama 1.25 puanla oynuyoruz, bu çok önemli bir ortalamadır bu ligde bilmeyenlere hatırlatayım. Oynanan ilk 7 maçlık periyotta 1.14 ile geliyordu bu takım. Dolayısıyla onu yukarıya çekmek kolay değildi. Bu ligde 9 hafta, 12-13 hafta kazanamayan takımlar var. Bu lig kolay değil ama isteyenin de kazanabileceği bir lig oynanıyor. Evet ilk yarıyı da eklerseniz 6-7 haftadır kazanamıyoruz. Bu bundan sonra kazanmayacak anlamına gelmiyor. Bakıldığı zaman Denizlispor’u kazanacağı 3-4 maç ligde bırakacak bunu çok net bir şekilde söyleyebilirim” yanıtını verdi.

TARAFTARIN İSTİFA ÇAĞRISINA YANIT

Taraftarların istifa çağrılarına da değinen Özdilek, “İstifa konusuna gelirsek… Tribünlerin yaptığı bir söylem var. Ama bu söylem bugün olmadı. Geldiğgim günden bu yana maçın 5’inci dakikasında da gördüm, 25’inci dakikasında da gördüm, 90’ıncı dakikasında da gördüm. Bu tür söylemler bana çok zarar vermez, takıma çok zarar verir, veriyor zaten. Onun için Denizlispor taraftarına rica ediyorum, takıma sahip çıksınlar. Çünkü çok uzun yıllar sonra bu lige geldiler. Bu ligde kalmak önemli, bunu taraftarla birlikte yaparsa başarabilir Denizlispor. Yoksa herkes bir tarafa çekerse çok sağlıklı bir süreç olmaz” dedi.

“İSTİFA ET DİYORSUNUZ, BU ÇÖZÜM MÜ?”

D20haber.com Genel Yayın Yönetmeni Engin Ünal’ın “İstifa konusunu daha detaylı düşünüp karar vermeniz gerekiyor. Aykut Hoca örneği var. ‘Sorumluluğu üzerime alıyorum’ diyerek yönetimin elini rahatlattı. Siz bu konuda sorumluluğu üzerinize alıyor musunuz?” sorusunu Özdilek, şöyle yanıtladı:

“Senin söylemine göre istifa et… Bu çözüm mü? Ortada bir tablo var. Ben istatistiklere inanan bir adamım. İstatistiklere göre konuşuyorum, 1.25 ortalama bu ligde çok önemlidir. Ama neticede mutlu olan, mutlu olmayan olabilir. Ufak bir sallanmada tek suçlular hocalardır. Bu futbolun gereğinde de vardır. Ben onu da anlayabiliyorum. Ama bu benim tek başıma vereceğim bir karar değil. Bunun bir tebliğ edilmesi lazım ki ondan sonra oturup konuşalım. Benim burada durmam Denizlispor’a zarar verecekse ben o sorumluluğu üzerime alırım. Ama ortada da bir realite var, bu realiteyi de çok gözardı etmeden karar alınırsa ona da her türlü saygıyı gösteririz. Bunda bir sıkıntı yok. Bu takım bu ligde kalacak. Bunun altına imzamı atarım. Bundan hiç şüphem yok. Ben olayım olmayayım çok önemli değil. Takımın ligde kalabilecek potansiyeli var ama böyle olmaz.”

“SAPUNARU KÜFÜR ETTİ”

Kayserispor’a maçı kazandıran eski Denizlisporlu Sapunaru ile gol sonrası yaşadıkları diyalog ile ilgili soru üzerine de Özdilek, “Sapunaru kulübeye gelip küfür etti, hoş olmadı. Ayrılıklar olabilir kulüple oyuncular arasında. Sonuçta buranın ekmeğini yedi, burada çalıştı ve ona emek vermiş arkadaşlar var. Dönüp küfü etmek çok hoş bir şey olmadı” ifadelerini kullandı.

“RODALLEGA BU TAKIMIN ÖNEMLİ OYUNCUSU”

Rodallega ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Mehmet Özdilek, “Rodallega tartışmamız çok doğru olmaz. Formsuzluğuna bakılabilir ama bu tür oyuncuları oynatarak kazanabilirsiniz. Denizlispor için çok önemli bir oyuncu. Sıkıntılı periyotlar yaşasa bile oyun içinde tutmalısınız ki atacağı bir golle tekrar güvenini kazansın. Ben oyunculuğundan, kaptanlığından, adamlığından şüphe etmedim, kimseye de ettirmem. Rodallega bu takımın e önemli oyuncularından bir tanesidir” diye konuştu.