Uygun: Maçlar seyircisiz oynanabilir – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Uygun: Maçlar seyircisiz oynanabilir

Uygun: Maçlar seyircisiz oynanabilir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mart 2020 Çarşamba - 16:32Güncelleme: 11 Mart 2020 Çarşamba - 16:32
Uygun: Maçlar seyircisiz oynanabilir

Yukatel Denizlispor Teknik Direktörü Bülent Uygun, coronavirüsün Türkiye’de de görülmesinin ardından, maçların seyircisiz oynanabileceği açıklamasında bulundu.

Yeşil-siyahlılar, 14 Mart Cumartesi günü evinde oynayacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını sürdürürken, teknik direktör Bülent uygun bugün yapılan antrenman öncesinde gazetecilerle bir araya geldi. Açıklamalarına coronavirüsle başlayan Uygun, abdest alarak coronavirüsten korunduğunu söyledi.

Virüs konusunda futbolculara da sürekli uyarılarda bulunduklarını kaydeden Uygun, “Şimdi bizim iyi tarafımız var Müslümanlar olarak. Biliyorsunuz, corona virüsünden de doktorlarımız dirseklere kadar günde 3 kere yıkayın diyorlar. Beş vakit bizim yıkadığımız bir ülkeden bahsediyoruz. O yüzden ağzımızı, burnumuzu temizliyoruz. Futbolculara özellikle dayanıklılık, bağışıklık sistemini arttırmak için vitaminlerini de bu konuda kendilerine verdik. Herhangi bir rahatsızlık hissedenin de derhal bize bildirmesini istiyoruz. Çünkü futbolcular da ortamları münasebetleriyle temas halindeler. Ama onların yaşadığı ortam biraz daha hijyen” dedi.

“TÜRKİYE’YE GELMESEYDİ AYIP OLURDU”

Virüs konusunda ilginç bir benzetmede de bulunan Bülent Uygun “Toplu taşıma araçlarında veya stadyumlarda sıkıntılar olabiliyor. Türkiye’de bir tane girmiş bulunmakta ki dört tarafı hainlerle çevrili olan bir ülkeye de ve virüsün bütün dünyaya yayıldığı bir yerde Türkiye’ye gelmeseydi ayıp olurdu. Hoş gelmedi, inşallah hiç kimseye de bir şey olmaz. Devletimizi görüyorum, inanılmaz derecede önlem alıyor. Yani inşallah Allah ölüm yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

SEYİRCİSİZ MAÇ AÇIKLAMASI

“Maçlar coronavirüsten dolayı seyircisiz oynanmalı mı?” sorusuna Uygun, “İnsan sağlığı hepimiz için önemli ve dolayısıyla ülkemizin insanlarının sağlığı daha da önemli olduğu bir ortamda gerekirse seyircisiz ortamda oynanmasında bir mahsur yok. Biraz da özlem duyarız gibi geliyor. Statlar daha çok dolar diye düşünüyorum. Muhteşem statlarımız var 30-40 bin kişilik, insanlarımız maç izlemeye gelmiyor. Çünkü onlar da haklı bazen keyifli futbol görmek istiyorlar. O heyecanı yaşamak istiyorlar. Bu süreç içerisinde böyle bir karar olursa tabi ki insanların sağlığı açısından önemlidir. Biraz da bizim futbolu seyircilerimizin özlemesi açısından önemli olur. Televizyonda yayınlayan yayıncı kuruluş bu kadar para veriyordu, bunun karşılığında hep biraz sitemkardı. Mecbur biz de dekoderleri alırız biraz da o artar. Seneye çekinmek gibi bir derdimiz kalmaz. Her zaman, her şeyden kendimize bir yer buluruz biz” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)