Denizlispor ligde nasıl kalır? İşte ihtimaller… – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Denizlispor ligde nasıl kalır? İşte ihtimaller…

Denizlispor ligde nasıl kalır? İşte ihtimaller…

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Temmuz 2020 Pazartesi - 10:16Güncelleme: 20 Temmuz 2020 Pazartesi - 11:04
Denizlispor ligde nasıl kalır? İşte ihtimaller…

Ligde kalışını ilan etmeyi son dakikada yediği golle son maça bırakan Yukatel Denizlispor, kümede nasıl kalır? Bunun için birden fazla denklem, ikili, üçlü, hatta dörtlü averaj bile söz konusu.

Yeşil-siyahlılar, ilk yarı sonunda düşme hattından uzak, en rahat takımlardandı. Ama evinde öyle maçlar ve dolayısıyla puanlar kaybetti ki, ligin ikinci yarısında hanesine sadece 13 puan yazdırabilince, kendisini tehlikenin tam göbeğinde buldu.

Tüm yaşananlara rağmen, Trabzonspor galibiyetiyle umutlar artmış, Alanya deplasmanından alınacak bir puan ligde kalışı ilan edecek konumu yaratmıştı. Ne var ki, bu karşılaşmada planlar tek puan üzerine kurulunca evdeki hesap çarşıya uymadı ve 90+5’te yenilen gol her şeyi son 90 dakikaya bıraktı.

YİNE DE EN ŞANSLI TAKIM

Horozlar, yaptığı puan hovardalıklarına rağmen, düşme hattındaki 4 takım içinde en şanslı olanı. Son maçını ligden düşmesi kesinleşen Ankaragücü ile kendi sahasında oynayacak. Bu maçtan alınacak galibeyet ya da bir puan yeşil-siyahlı takımı Süper Lig’de bırakmaya yetecek. Aksi sonuç, Ankaragücü’ne kaybetmek durumunda ise ligde kalması ikili, üçlü, hatta dörtlü averaja bakılarak değerlendirilecek.

İŞTE O İHTİMALLER

Y.Denizlispor evinde Ankaragücü’ne, Ç. Rizespor’un da deplasmanda Fenerbahçe’ye yenilmesi, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor’un da kazanması durumunda dört takımın da puanı 35 olacak. İşte bundan sonrası takımların kendi aralarındaki maçlarda alınan skorlara bağlı olarak belirlenecek.

Yeşil-siyahlı takım, ikili averajda Malatyaspor’a karşı dezavantajlı. Horozlar bir kazandı, bir kaybetti ama sarı-kırmızılı takım ilk maçı 5-1 kazandığı için bir adım önde.

Denizlispor’un ikili dezavantajlı olduğu bir başka takım da Kayserispor. Deplasmanda 1-1 berabere kaldığı rakibine Denizli’de 1-0 yenildi.

Bir başka senaryoya bakıyoruz. Son maçlar oynandı; Denizlispor, Kayserispor ve Malatyaspor’un puanları 35. Bu kez kendi aralarındaki puan cetveli devreye girecek. Bu maçlarda Kayserispor 7, Malatyaspor 6, Denizlispor 4 puan toplamış. Düşen takım ise Denizlispor olacak.

Son olarak üç takımın aynı puanda olduğu ihtimal ise Kayserispor, Denizlispor ve Rizespor arasında arasında olabiliyor. Bu durumda son sırada 4 puanla Rizespor yer alıyor. Kayserispor 7 puanla birinci, Denizlispor ise 5 puanla ikinci oluyor.

Ancak Denizlispor ve Rizespor’un yenilmesi, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor’un kazanması durumunda ise dört takımın da puanı eşitlenecek. Böyle olunca dört takım arasında oynanan maçlardan bir puan cetveli oluşturulacak. Bu puan cetvelinde ise ligden düşen iki takım 8 puanla 3. sırada kalan Denizlispor ve 6 puanla son sırada bulunan Yeni Malatyaspor olacak.