Denizlispor ligde kaldı ama başka takımların sayesinde – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Denizlispor ligde kaldı ama başka takımların...

Denizlispor ligde kaldı ama başka takımların sayesinde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Temmuz 2020 Cumartesi - 23:04Güncelleme: 25 Temmuz 2020 Cumartesi - 23:25
Denizlispor ligde kaldı ama başka takımların sayesinde

Yukatel Denizlispor, kendi işini kendisi göremedi. Küme düşen takıma yenilen yeşil-siyahlılar, ancak diğer takımların kayıplarıyla ligde kalabildi.

Yeşil-siyahlılar, Süper Lig’de kalması için bir puanın yeteceği maça iyi başladı. İlk 20 dakikalık bölümde de önemli fırsatlar yakaladı. Ne var ki top ağlarla buluşmayınca konuk takım yavaş yavaş oyunda dengeyi kurdu. İkinci yarıda da net fırsatlar yakalayan ev sahibi takım, bunları golle sonuçlandıramadı ama konuk takım 90+4’te yakaladığı fırsatı gole çevirdi. Küme düşen takıma yenilen Denizlispor, Malatyaspor ve Kayserispor'un da kaybetmesiyle ligde kalabildi.

MAÇTAN DAKİKALAR

DAKİKA 11: Sacko’nun sağ kanattan taşıyıp kale sahasına gönderdiği topa Rodallega dokunamayınca Denizlispor önemli bir fırsattan yararlanamadı.

DAKİKA 15: Socka’nun sürüklediği atakta Kurawski topu Sackey’ye aktardı. Bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak kale yerine autu buldu.

DAKİKA 17: Sacko’nun ceza sahasına gönderdiği topta Recep Niyaz, kaleciyle karşı karşıya kaldı ama gol vuruşu yerine meşin yuvarlağı Korcan’a nişanladı.

DAKİKA 19: Sacko, ceza sahasına girer girmez şutunu attı. Kaleci Korcan tehlikeyi kornerle önledi.

DAKİKA 20: Topla hareketlenen Zeki Yavru, ceza sahasına girdi. Önünün boş kaldığını görünce de şutunu attı. Ancak kaleci diziyle topu kornere çeldi.

DAKİKA 32: Denizlispor kalesi büyük bir tehlike atlattı. Cebrail sıfıra kadar inip ortasını yaptı. Hüseyin büyük bir hata yapıp topu koltuğunun altından kaçırdı. İyi yer tutan Mustafa Yumlu topu yeniden kalecisine kazandırdı.

DAKİKA 45: Zeki Yavru’nun kullandığı faul atışında Mustafa Yumlu boş pozisyonda kafayla şutladı ama top üstten dışarı gitti.

DAKİKA 47: Denizlispor atağında Sacko kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı. Korcan’ın diziyle çeldiği topu defans uzaklaştırdı.

DAKİKA 61: Murawski’nin ortasında Rodallega kafayla dokundu. Ancak top yandan dışarıya gitti.

DAKİKA 72: Sacko’nun ortasında Rodallega’nın rövaşatayla kaleye göndermek istediği top yere çarpıp auta gitti.

DAKİKA 90: Ankaragücü defansının uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Lopes’in şutunda meşin yuvarlak direğin bir karış yanından auta gitti.

DAKİKA 90+4: Rivas’ın ortasında İlhan Parlak düzgüz bir vuruşla topu Denizlispor filelerine gönderdi.

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Alper Ulusoy, İbrahim Çağlar Uyarcan, Cevdet Kömürcüoğlu

Y.DENİZLİSPOR: Hüseyin Altıntaş, Zeki Yavru (Lopes Dk 80), Mustafa Yumlu, Oğuz Yılmaz, Bergdich, Sackey, Murawski, Recep Niyaz (Olcay Şahan Dk 65), Aissati, Sacko, Rodallega (Oskar Dk 75)

ANKARAGÜCÜ: Korcan Çelikay, Fatih Tultak (Rivas Dk 75), Stanojevic, Kulusic, Cebrail Karayel, Lukasik, Sedat Ağçay (Ender Aygören Dk 46), Scarione (İlhan Parlak Dk 86), Michalak (Mahmut Dk 62), Saba (Sıtkı Dk 86), Orgill

GOL: İlhan Parlak Dk. 90+4

S.KART: Aissati, Hüseyin Altıntaş (Denizlispor), Ender Aydoğan (Ankaragücü)