Uz, suçu futbolculara attı: Denizlispor’un bu hale düşmesinin sebebi futbolculardır – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Uz, suçu futbolculara attı: Denizlispor’un bu...

Uz, suçu futbolculara attı: Denizlispor’un bu hale düşmesinin sebebi futbolculardır

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Haziran 2023 Cuma - 13:58Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma - 14:04
Uz, suçu futbolculara attı: Denizlispor’un bu hale düşmesinin sebebi futbolculardır

Denizlispor Kulübü Başkanı Mehmet Uz, düzenlediği basın toplantısında, “Denizlispor’un bu hale düşmesinin sebebi futbolculardır” dedi.

Spor Toto 1. Lig'de yaşadığı maddi zorluk ve transfer yasağı nedeniyle TFF 2. Lig'e düşen Denizlispor’da Başkan Mehmet Uz, Haluk Ulusoy Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

“YÖNETİMDEKİLERİN SUÇU YOK”

Transfer yasağından dolayı oyuncu transfer edemediklerini dile getiren Uz, şirketleşme olmadığı takdirde kulübün önünün açılmayacağını söyledi. Ligden düşeceklerinin kesinleşmesinden sonra futbolcuların 3 aylık maaşlarının ödenmediğini söyleyen Uz, “Bu sene düşmeyi gördükten sonra mevcut futbolcuların 3 aylık maaşını ödemedim. Çünkü o futbolcularla biz düştük, bunların üstüne onları ödüllendirerek bu paraları ödemeyiz. Gücümüz yetmez. Yönetimdekilerin suçu yok. Bundan dolayı ödemeyi yapmadık. Personellerimiz de maaş alamadı. ‘Gelin anlaşalım’ dememe rağmen futbolcular indirim yapmadı ve imza atmadı” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ BORÇLARI KAPATMAK”

Altyapının yeşil-siyahlı kulüp için çıkış olacağını kaydeden Uz, şöyle konuştu:

“Denizlispor’u ancak kendi hocamız ve kendi çocuklarımızla kurtarabiliriz. Altyapının farklı hale gelmesiyle bu takımı toplarız. Önceliğimiz borçları kapatıp önümüzü görmek, ligde şampiyon olmak değil. Transfer yasağından dolayı mevcut futbolcuları ve giden arkadaşları tekrar arayacağım. Gelmek istiyorlarsa gelecekler. Yüksek para verip ikna etmeyeceğim. Ya düşeceğiz ya da çıkacağız.”

SUÇU FUTBOLCULARA ATTI

İstifa konusunun gündeme gelmesi üzerine Uz, “Kulübün başsız olması daha kötü sonuçlar elde eder. Eğer bu görevi almak isteyen varsa gelsin ben buradayım. Ben başkan olarak tüm sorumlulukları üstlendim ancak Denizlispor’un bu hale düşmesinin sebebi futbolculardır. Yabancı futbolcular gelip armayı öpüp, paralarını alıp gitmişler. Kulübü batağa sürüklemeyi istemiyoruz. Şirketleşmeyse şirketleşme veya kulübü almak isteyen bir talipli var ise ona satarak zor durumdan kurtulma arayışı içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)