Uz: Aldığımız galibiyet üzerimizdeki ölü toprağını attı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Uz: Aldığımız galibiyet üzerimizdeki ölü toprağını...

Uz: Aldığımız galibiyet üzerimizdeki ölü toprağını attı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Kasım 2022 Salı - 10:20Güncelleme: 8 Kasım 2022 Salı - 11:16
Uz: Aldığımız galibiyet üzerimizdeki ölü toprağını attı

Tuzlaspor’u yenerek ligdeki ilk galibiyetini alan Altaş Denizlispor'da Başkan Mehmet Uz, “Elde edilen galibiyet üzerimizdeki ölü toprağını attı” dedi.

Spor Toto 1.Ligin 12.haftasında konuk ettiği Tuzlaspor’u 4-3 mağlup ederek ilk galibiyetine imza atan Altaş Denizlispor’da moraller yükseldi. Ligin 10 haftalık periyodunda istedikleri sonuçları alamadıklarını bu sebeple de teknik direktör değişikliğine gittiklerini kaydeden Altaş Denizlispor Kulübü Başkanı Mehmet Uz, “Giray Bulak hocamızla çıktığımız ilk maçta ortaya konulan mücadele ve elde edilen galibiyet üzerimizdeki ölü toprağını attı. Bay takım olarak geçeceğimiz 13.hafta öncesi aldığımız bu galibiyet puan kadar moral olarak da bize büyük katkı sağladı” dedi.

“İYİ BİR TAKIMA SAHİBİZ”

İyi bir takıma sahip olduklarını ancak yaşadıkları sakatlıkların alınan skorlarda etkisi olduğuna inandığını ifade eden Uz, dar bir kadroyla mücadele ettiklerini söyledi. Sezon başından bu yana maçlara tam kadro çıkmadıklarını belirten Uz,“Tuzlaspor maçında da 4’ü sakat, biri cezalı 5 önemli oyuncumuz kadroda yer almadı. Buna rağmen çok önemli bir galibiyet aldık. Artık üst üste puanlar toplayarak bulunduğumuz yerden bir an önce uzaklaşmamız gerekiyor. Elde edilen bu galibiyetten dolayı teknik heyetimizi, futbolcularımızı kutluyor, tribünlerde yerini alarak takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ESKİ SİSTEMLE DEVAM ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Şirketleşme çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Uz, eski sistemle devam etmenin mümkün olmadığını söyledi. 17 Kasım’da yapılacak olağanüstü genel kurulla şirketleşme yetkisini alarak, bu konudaki çalışmalarımızı hızlandırmak istediklerini aktaran Uz, “Yapacağımız olağanüstü genel kurul, kulübümüz için bir dönüm noktası olacaktır. O yüzden tüm üyelerimizden genel kurula katılarak oy kullanmalarını ve bu konuda başlattığımız çalışmalara katkı sağlamasını istiyoruz. Sportif başarılar geldikçe, şirketleşme konusunda da önemli mesafeler kat edeceğiz. Biz bu yola inanarak çıktık. İnşallah hem mali hem idari hem de sportif olarak bu kulüp hak ettiği yere gelecektir”diye konuştu.

“HEDEFİMİZ LİGDE BAŞARILI OLMAK

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur mücadelesinde perşembe günü Şanlıurfaspor ile karışılacaklarını hatırlatan Uz, ligde başarılı olmayı hedeflediklerini, bu maçta ise maçında genç oyuncuların forma şansı bulacağını kaydetti. Uz, “Kupa maçları, maç eksiği bulunan ve genç oyuncularımız için bir şans. Şu anda A takımımızda genç oyuncularımız da zaman zaman şans buluyor. Biz geleceğimizin alt yapımız olduğunu biliyoruz. İnşallah bu gibi maçlarda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirecekler. Kupada da tur atlamak istiyoruz ancak tüm planlarımız ligde başarılı olmak” değerlendirmesinde bulundu.