Uz, destek bulamazsa bırakacak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Uz, destek bulamazsa bırakacak

Uz, destek bulamazsa bırakacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2022 Salı - 12:37Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı - 12:49
Uz, destek bulamazsa bırakacak

Denizlispor Kulübü Başkanı Mehmet Uz, destek arayışını sürdürdüğünü, bulamadığı taktirde görevi devretmek üzere olağanüstü genel kurul kararı alacaklarını açıkladı.

Denizlispor Kulübü Başkanı Mehmet Uz, düzenlediği basın toplantısında, görev süresiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu, önümüzdeki döneme ilişkin mesajlar verdi ve camiaya kulübe sahip çıkılması çağrısı yaptı.

Uz, 3 Ağustos 2021’de yapılan olağanüstü genel kurulla göreve geldikleri, söz verdikleri gibi şeffaf davrandıklarını, basın toplantılarıyla kulübün içinde bulunduğu durumu kamuoyuyla paylaştığını söyledi.

Kayyuma kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kulübü bu sarmaldan kurtarıp sezonu tamamladıklarını kaydeden Uz, rakipleri puan toplarken kendilerinin yasağı kaldırmaya ve transfer yapmaya çalıştığını, mali kriz içerisinde kulübü ayakta tutmaya çalıştıklarını ifade etti.

“KISITLI BÜTÇEYLE EN İYİSİNİ YAPTIK”

Sezonu maç başına 1.36 puan ortalaması, 49 puan ve averajla 11. sırada tamamladıklarını anımsatan Uz, “Son 2 haftaya kadar çetin bir mücadelenin yaşandığı ligde hedefine ulaşan takımların arasında olmak tüm yorgunluğumuza değdi. Bizden kat kat daha fazla para harcayan takımların bu lige nasıl veda ettiğini, bazılarının da son maçlarla ligde kaldığını hepimiz gördük. Kısıtlı bütçemizle en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Mevcut şartlarda bu ligde kalabilmek belki şampiyonluktan da önemli. Çünkü bu takım bir alt lige düşseydi, nerelere gideceğini kestirmek zor değil. Mevcut durumda kalabilmek bile bazen geleceğinizi kurtarır” dedi.

“EMANETE SAHİP ÇIKTIK”

İşlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını anlatan Uz, “Görev süremiz içinde hata da yaptık, yanlış da yaptık, eksik de yaptık. İnsanın olduğu yerde hata da, yanlış da, eksik de oluyor. İyi yaptık, kötü yaptık, doğru yaptık, yanlış yaptık, eksik yaptık, tam yaptık ama yapmadığımız bir şey var. O da bu kulübe maddi manevi hiç ihanet etmedik. Onun üzerine bir damla bile leke düşürmedik. Bu bir emanetti ve bize emanete sahip çıktık” diye konuştu.

“YÜKÜ TEK BAŞIMIZA TAŞIMA GÜCÜMÜZ KALMADI”

Sezon başında açıklanan planlardan kısa vadeli olanı gerçekleştirdiklerini, orta ve uzun vadeli planlar için bugünden çalışmaların başlaması gerektiğini, bu planlamaların ancak paydaşların bir araya gelmesiyle yapılabileceğini belirten Uz, şöyle devam etti:

“Bu yükü tek başımıza taşıma gücümüz kalmadı. Son günlerde destek alma konusunda yaptığım görüşmelerin istediğimiz şekilde sonuçlanmaması üzerine karar verme noktasına geldiğimi açıklamak istiyorum. 5 Ağustos’ta yeni sezon başlayacak ve bu takımın 25 Haziran’da topbaşı yapması gerekiyor. Bu kadar kısa sürede yapılacakların hayata geçmesi için radikal kararlar almak zorundayım. Bu hafta içerisinde yapacağım görüşmelerin olumsuz sonuçlanması halinde olağan üstü genel kurula gitmeyi ve aldığım emaneti geri vermeyi düşünüyorum. Denizlispor’u düşünmek ve bizden sonra geleceklere çalışma imkanı vermek için bu kararı almamın daha doğru olacağı düşüncesindeyim. Bugüne kadar görevden kaçmadım, bundan sonra da kaçacak değilim. Destek bulabilirsem devam edeceğim. Ancak destek bulamadığım taktirde kulübün önünü açmak için görevi devretme konusunda kararlı olduğumu tüm kamuoyunun bilmesini isterim.”