Denizlispor, Antalya’dan zaferle dönüyor: 0-2 – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 35 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Denizlispor, Antalya’dan zaferle dönüyor: 0-2

Denizlispor, Antalya’dan zaferle dönüyor: 0-2

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ağustos 2019 Pazar - 23:47Güncelleme: 26 Ağustos 2019 Pazartesi - 00:14
Denizlispor, Antalya’dan zaferle dönüyor: 0-2

Yukatel Denizlispor, Akdeniz seferinden zaferle dönüyor. Ligin ilk maçında Galatasaray’ı 2-0 ile geçen Horozlar, aynı tarifeyi bu kez deplasmanda ezeli rakibi Antalyaspor’a uyguladı.

Teknik direktör Yücel İldiz, Galatasaray’ı 2-0 yenen kadroyu bozmadı. Yeşil-siyahlılar, lige galibiyetle başlamanın verdiği moral ile çıktığı maçta kontrollü bir oyunu tercih etti. Kontrotaklarla rakip kaleyi yoklayan Horozlar, bunların birisinde de ilk yarıda golü buldu. Temkinli oyununu ikinci yarıda da sürdüren Yukatel Denizlispor, Barrow ile bir gol daha buldu. Bu sonuçla yeşil-siyahlılar, 2’de 2 yaparak puanını 6’ya çıkardı ve 3. sıraya yerleşti.

Ev sahibi Antalyaspor ise, kazanmak için çıktığı maçta yeşil-siyahlı takımın defansını aşmakta zorlandı. Bu arada kaleci Stackhowiak başarılı performansını bu karşılaşmada da sürdürdü ve Galatasaray maçında olduğu gibi yine penaltı kurtardı. Stackhowiak, 79’uncu dakikada Aatif Chahechouhe’nun kullandığı penaltı atışında gole izin vermedi.

SAHAYA EMİNE BULUT PANKARTIYLA ÇIKTILAR

Kırıkkale’de eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut anısına Antalyaspor-Yukatel Denizlispor karşılaşması 1 dakika geç başladı ve takımlar sahaya siyah pankartla çıktı.

Maç öncesi stattaki ekranlara, “Antalyaspor’umuzun, Yukatel Denizlispor ile oynayacağı karşılaşmanın tüm bilet gelirini Emine Bulut’un kızının geleceği için kullanılmak üzere bağışlıyoruz. Sen bize emanetsin. Artık senin kırmızı-beyaz bir ailen var. Biz Antalyaspor’uz. Ölmek istemiyoruz. Kadın cinayetlerini durduracağız” yazısı yansıtıldı.

Antalyaspor Kulübünün, tüm bilet gelirini eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut’un kızına bağışlama kararı aldığı Yukatel Denizlispor karşılaşmasında, taraftarlar sık sık “Kadına uzanan eller kırılsın” şeklinde slogan attı.

Haberin DevamıReklam




MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 5: Gelişen Antalyaspor atağında, ceza sahasında topla buluşan Amilton’un şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

Dakika 15: Hakan Özmert’in ceza sahasından şutunda top, Yukatel Denizlisporlu Oğuz Yılmaz’a çarpıp kornere gitti.

Dakika 33: Ceza sahası dışı sol çaprazda ev sahibi ekibin kazandığı serbest vuruşu kullanan Diego’nun şutunda, kaleci Stackhowiak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Dakika 37: Yukatel Denizlispor öne geçti. Aissati’nin ceza sahası sağ çaprazdan kaleye şutunda araya giren Antalyasporlu Bahadır Öztürk, ters vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi: 0-1.

Dakika 57: Amilton’un sağ kanattan ortasında ceza sahasında topla buluşan Nazım Sangare, meşin yuvarlağı şık topuk pasıyla Mukairu’ya gönderdi. Mukairu’nun şutunda top, Yukatel Denizlispor savunmasından döndü.

Dakika 67: Yukatel Denizlispor farkı ikiye çıkardı. Mbamba’nın pas verdiği Barrow’un ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunda top, kaleci Boffin’in sağından ağlarla buluştu: 0-2.

Dakika 76: Aatıf Chahechouhe’nun ceza sahası dışından şutunda, kaleci Stackhowiak topun ağlarla buluşmasına engel oldu.

Dakika 78: Tiago Lopes’in ceza sahasında meşin yuvarlağa elle müdahale ettiğine karar veren hakem Volkan Bayarslan, penaltı noktasını gösterdi. 79. dakikada penaltıyı kullanan Antalyasporlu Chahechouhe’nun şutunda, kaleci Stackhowiak sağına giden topa yatıp müdahale etti ve gole izin vermedi.

STAT: Antalya

HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Asım Yusuf Öz, Candaş Elbil

ANTALYASPOR: Boffin, Celustka, Diego, Bahadır Öztürk, Nazım Sangare, Serdar Özkan (Fredy Dk 69), Charles, Ufuk Akyol, Amilton, Hakan Özmert (Aatif Chahechouhe Dk 46), Mukairu (Gelson Dala Dk 62)

YUKATEL DENİZLİSPOR: Stackhowiak, Tiago Lopes, Oğuz Yılmaz, Sapunaru, Bergdich, Murawski, Zeki Yavru (Mbamba Dk 60), Ismail Aissati, Recep Niyaz (Mustafa Yumlu Dk 90), Barrow (Sacko Dk 87), Rodallega

GOLLER: Bahadır Öztürk Dk 37 (KK), Barrow Dk 67

S.KART: Ufuk Akyol (Antalyaspor), Zeki Yavru, Barrow, Ismail Aissati (Y.Denizlispor)

Fotoğraflar: AA