Denizlili genç yıldız gelecek vaat eden 60 futbolcu arasında – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Denizlili genç yıldız gelecek vaat eden...

Denizlili genç yıldız gelecek vaat eden 60 futbolcu arasında

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ekim 2019 Cumartesi - 13:25Güncelleme: 12 Ekim 2019 Cumartesi - 13:28
Denizlili genç yıldız gelecek vaat eden 60 futbolcu arasında

Denizlispor’un alt yapısından yetişip Galatasaray’a transfer olan 17 yaşındaki Mustafa Kapı, geleceğin yıldız adayları arasında gösterildi. İngiliz The Guardian gazetesinin yayınladığı 60 kişilik listede Türk futbolunun gelecek vaat eden isimlerinden Mustafa Kapı da yer aldı.

İngilizlerin ünlü gazetesi The Guardian, dünyada gelecek vaat eden futbolcuları araştırdı ve 60 kişilik bir liste yayınladı. O listede Türkiye’den iki isim yer aldı. Birisi Galatasaray U 19 takımında forma giyen Denizlili Mustafa kapı, diğeri de Medipol Başakşehir’den Muhammed Emin Sarıkaya.

Denizlispor alt yapısından yetişen ve futboluyla göz dolduran 2002 doğumlu Mustafa Kapı, 2013’te Galatasaray’ın alt yapısına transfer oldu. Dünya futbolunun yıldız adayları arasında gösterilen Mustafa, sarı-kırmızılı takımın U16, U17 ve U19 takımlarının formasını giydi. Sağ ayağını çok iyi kullanan futbolun genç yeteneği, merkez orta sahada görev yapıyor.

SÜPER LİG’DE OYNAYAN EN GENÇ FUTBOLCU OLDU

Galatasaray’ın, geçen sezon Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Demir Grup Sivasspor’u 4-2 mağlup ettiği maçın son anlarında oyuna giren Mustafa, bir lig maçında forma giyen en genç futbolcu olarak tarihe geçmişti.

A TAKIMLA ANTRENMANLARA ÇIKIYOR

14 yaşından itibaren zaman zaman Galatasaray A takımı ile antrenmanlara çıkan Mustafa, Hollandalı teknik direktör Jan olde Riekerink döneminde milli maçlar sebebiyle liglere verilen arada Galatasaray’ın Bulgaristan temsilcisi Levski Sofya ile hazırlık maçında da forma giymişti.

Genç futbolcunun sarı-kırmızılı kulüp ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.