Diker: Hakemler başarısız, büyük hatalar yaptılar – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Diker: Hakemler başarısız, büyük hatalar yaptılar

Diker: Hakemler başarısız, büyük hatalar yaptılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Aralık 2019 Salı - 12:36Güncelleme: 31 Aralık 2019 Salı - 12:36
Diker: Hakemler başarısız, büyük hatalar yaptılar

Denizlili eski milli hakem Yahya Diker, Süper Ligin ilk yarısında hakemlerin başarısız olduğunu, büyük hatalar yaptıklarını belirtti.

Yahya Diker, Denizli’de 1968-1969 döneminde açılan kurslara katılarak aday hakem olarak sahalara adım atan, 1980 yılından itibaren eski adıyla 1. Lig’de çok sayıda maç yöneten, derbilerde ve uluslararası karşılaşmalarda düdük çalan, ayağındaki rahatsızlık nedeniyle 1992-1993 Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası’nda yönettiği Fenerbahçe-Galatasaray maçıyla hakemliği bırakan, ardından 21 yıl gözlemcilik görevinde bulunan bir isim.

“VAR DESTEĞİNE RAĞMEN BÜYÜK HATALAR YAPILDI”

Hakem performanslarıyla ilgili sosyal medya hesabından ilk yarıyı değerlendiren Diker, “Üzülerek belirtiyorum ki, hakemlerimiz maalesef ilk yarıda çok büyük hatalar yaptılar. Üstelik 'VAR' desteğine rağmen. Bence hakemlerde cesaret duygusu azaldı. Bazıları kendine olan güvenini kaybetti. Bazıları ise 'ben bu işi çok iyi bilirim' diyerek kibirli ve havalı olduğunu gösterdi” dedi.

“KURULLAR OLUŞTURULURKEN SİYASİ DÜŞÜNCE ETKİLİ OLDU”

Hakem atamalarına da değinen Diker, “Kurulların oluşmasında maalesef siyasi düşünceler etkili oldu. Hakem atamalarında büyük hatalar yapıldı. Hakem terfilerinde adaletsizlikler oldu. Hakemlerin VAR eğitimi yeterli yapılmadı. Bu hataların sonucu ise başarısızlıklarını ortaya koydu. Aralarında sevgisizlik ve maça çok çıkma gibi olumsuz bir rekabeti yarattı. Profesyonel hakemlik kanaatimce başarı değil, bilakis başarısızlığın sonucu oldu. Artık tüm hakemlerimiz çok tartışılıyor. Dilerim 2. yarıda her türlü şaibe yorumundan uzak başarılı maçlar yönetirler” ifadelerini kullandı.