Mahallemde Maç Var Turnuvası başladı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. FUTBOL
  6. /
  7. Mahallemde Maç Var Turnuvası başladı

Mahallemde Maç Var Turnuvası başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Şubat 2024 Pazartesi - 13:58Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi - 14:21
Mahallemde Maç Var Turnuvası başladı

Denizli Emniyet Müdürlüğünün paydaşlarıyla birlikte düzenlediği “Mahallemde Maç Var” futbol turnuvası başladı. 50 takımın 8 grupta mücadele edeceği turnuvanın başlama vuruşunu il protokolü yaptı. Turnuvanın ilk maçını da Süper Lig hakemlerinden Ümit Öztürk yönetti.

Denizli Emniyet Müdürlüğünün, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, spora yönlendirmek ve sağlıklı gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlediği Mahallemde Maç Var isimli futbol turnuvası, Doğan Seyfi Atlı Stadı’ndaki törenle başladı.

Açılış törenine Vali Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri Nilgün Ök, Şeref Arpacı ve Yasin Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, Denizli Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ve STK temsilcileri ile sporseverler katıldı.

VALİ COŞKUN: GENÇLERİN GELİŞİMİNE KATKI OLACAK

Vali Ömer Faruk Coşkun, açılış konuşmasında, istikbalin temeli olan gençlerin gelişimlerine katkıda bulunmak, mahalleler arasında birlik ve dayanışmayı artırmak, gençler arasında mahalle aidiyeti oluşturmak amacıyla düzenlenen turnuvanın gençlerin sosyal gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

ZOLAN: SPOR HAYATIN KENDİSİDİR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da gençlerin gelişimine yönelik her türlü katkıda bulunduklarını, bu amaçla düzenledikleri spor kurslarında onbinlerce gencin eğitim almasını sağladıklarını belirterek, “Spor hayatın ta kendisidir. Turnuva mahallelerin buluşması anlamında çok önemlidir” dedi.

SAĞDIÇ: GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK İSTİYORUZ

İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç da, turnuvayla mahalleler arasında birlik beraberliğin geliştirilmesini desteklemeyi, 15-16 ve 17 yaşındaki gençlerin eğitimlerinden arta kalan zamanı kaliteli bir şekilde geçirmelerini sağlamayı, onları her türlü kötü alışkanlıklar ile kötü arkadaşlardan uzak tutmayı amaçladıklarını ifade etti.

KASAPOĞLU: GENÇLERİ GELECEĞE YÖNLENDİRMEK GÖREVLERİMİZDENDİR

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu da Denizli’nin üreten, istihdam yaratan ve nitelikli işgücüne sahip bir il olduğunu, gençleri geleceğe en iyi şekilde yönlendirmeyi görevleri arasında gördüklerini, bu turnuvada olduğu gibi bundan sonraki etkinliklere de destek vereceklerini belirtti.

BAŞLAMA VURUŞU PROTOKOLDEN

Konuşmaların ardından il protokolü ve milli sporcular, Kuşpınar ile Goncalı-Korucuk mahalleleri arasında oynanan karşılaşmanın başlama vuruşunu yaptı. Karşılaşmayı da Süper Lig hakemlerinden Ümit Öztürk yönetti. Öztürk’ün yardımcılıklarını Fatmagül Kılınç ve Cemile Atar yaptı.

50 TAKIM MÜCADELE EDECEK

Mahallemde Maç Var turnuvasında 970 gencin oluşturduğu 50 takım 8 grupta mücadele edecek. Karşılaşmalar kentteki 10 statta oynanacak. Grup maçlarının ardından çeyrek ve yarı final maçları eleme usulüyle yapılacak.

[Fotoğraflar: Engin ÜNAL]