Yıldırım: Kireçlenmeye karşı çare kök hücre – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Yıldırım: Kireçlenmeye karşı çare kök hücre

Yıldırım: Kireçlenmeye karşı çare kök hücre

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Eylül 2017 Perşembe - 12:42Güncelleme: 28 Eylül 2017 Perşembe - 12:42
Yıldırım: Kireçlenmeye karşı çare kök hücre

Denizli’de sağlık sektöründe hizmet veren Özel Efort Tıp Merkezi’nin Mesul Müdürü Dr. Mehmet Yıldırım, kök hücre uygulamasının eklem kıkırdağının onarılması ve yenilenmesini sağladığını, ayrıca kireçlenmeyi önleyip tedavi ettiğini söyledi.

Özel Efort Tıp Merkezi Mesul Müdürü Dr. Mehmet Yıldırım, nöroloji uzmanı Dr. İlay Toktaş, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Hüseyin Akça ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek, kök hücre uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yıldırım: Kireçlenmeye karşı çare kök hücre

Günümüzde pek çok hastalığın tedavisinde kök hücre kullanıldığına işaret eden Dr. Yıldırım, bu alanlardan birisinin ortopedi olduğunu, kök hücre uygulamasını kaynaması zor ya da kaynamamış kırıklara, eklem kireçlenmelerine, kıkırdak, tendon, kas, sinir, menüsküs ve bağ yaralanmalarında yaptıklarını belirtti.

“KÖK HÜCRE İLAÇ UYGULAMASI DEĞİL”

Kök hücre ile PRP uygulamasının aynı olmadığını kaydeden Dr. Yıldırım, “Adından da anlaşılacağı üzere gerçek bir kök hücre tedavisi olup, üst düzey ve yeni jenerasyon bir uygulamadır. Kök hücre bir ilaç uygulaması değildir. Hastanın kendi hücrelerinden elde edilerek uygulanır. Tek doz uygulaması genellikle yeterli olmaktadır” dedi.

“YAN ETKİSİ YOK”

Kök hücrenin yağ dokusu ve kemik iliğinden elde edildiğini ifade eden Dr. Mehmet Yıldırım, “Kıkırdak aşınmasında, kıkırdağın kendisini yenilemesi zordur. Yenilemenin gecikmesi kireçlenmeye yol açar ve kıkırdaktaki hasar büyür. Bunun tedavisinde kök hücre uygulaması başarılı sonuç vermektedir. Kök hücre uygulaması bir ilaç değildir, bu nedenle de yan etkisi yoktur” diye konuştu.

Dr. Yıldırım, kök hücre uygulamasının giderlerinin SGK tarafından karşılanmadığını, bir uygulamanın bedelinin 3 bin ile 3 500 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.