Serinhisar Devlet Hastanesi’ne dahiliye uzmanı görevlendirildi – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
13 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Serinhisar Devlet Hastanesi’ne dahiliye uzmanı görevlendirildi

Serinhisar Devlet Hastanesi’ne dahiliye uzmanı görevlendirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ağustos 2017 Cuma - 10:04Güncelleme: 18 Ağustos 2017 Cuma - 10:04
Serinhisar Devlet Hastanesi’ne dahiliye uzmanı görevlendirildi

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Serinhisar Devlet Hastanesi’ne haftada bir gün dahiliye uzmanı görevlendirmesi yaptı.

Haftanın cuma günleri Serinhisar Devlet Hastanesi’ne uzman doktor gitmesiyle hastaların ilaç raporu için başka hastanelere gitmelerine gerek kalmayacak. Görevli doktor tarafından diyabet, hipertansiyon, astım ve kalp hastaları muayene edilip ilaç raporları yenilenebilecek.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, ilçedeki muhtarların kendisini ziyaretinde ilçede uzman hekim bulunmadığı için ilaç raporlarında sıkıntı çekildiğini anlattıklarını, bir dahiliye uzmanı görevlendirerek ilçe halkının sorununu çözdüklerini söyledi. Öztürk, “Muhtarlar sıkıntıyı iletti. Biz de hastane Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı olmasına rağmen Serinhisar Devlet Hastanesi’nde bir dahiliye polikliniğini açtık. Her Cuma günü dahiliye uzmanımız ilçede hizmet verecek. Ayrıca Serinhisar leblebicilikle uğraşan bir ilçemiz. Mesleklerini yaparken çok fazla toza maruz kalıyorlar. Bunun için de bir göğüs taraması gerçekleştireceğiz. Yine okullar açıldığında da ilçede çocuklarımız için göz taramasını yapacağız” dedi.