Kale Devlet Hastanesi’ne akılcı ilaç takip birimi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Kale Devlet Hastanesi’ne akılcı ilaç takip...

Kale Devlet Hastanesi’ne akılcı ilaç takip birimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Mart 2017 Perşembe - 10:35Güncelleme: 30 Mart 2017 Perşembe - 10:35
Kale Devlet Hastanesi’ne akılcı ilaç takip birimi

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kale Devlet Hastanesi’nde yanlış ve gereksiz ilaç kullanımının önüne geçebilmek ve hastaların bu konuda daha bilinçlenmesini sağlayabilmek amacıyla “akılcı ilaç takip birimi” kuruldu.

Kale Devlet Hastanesi’nde 2016 yılı mart ayında “akılcı ilaç evde, ilaç etkin kullanımı ve güvenliği sende” projesi başlatıldı. Bu kapsamda evde bakım hastaları ziyaret edilerek ilaçların doğru kullanılması sağlandı. Bu yılın ocak ayında da hastane bünyesinde “akılcı ilaç takip birimi” kurularak, hastaneye başvuran, reçete yazılan tüm hastalarla akılcı ilaç ve antibiyotik kullanım ilkeleri doğrultusunda birebir görüşmeler yapılmaya başlandı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, sağlığı önemli ölçüde tehdit eden yanlış ve gereksiz ilaç kullanımının önüne geçebilmek, hastaların bu konuda daha bilinçlenmesini sağlayabilmek amacıyla Denizli ve Servergazi Devlet hastanelerinden sonra Kale Devlet Hastanesi’nde de akılcı ilaç takip birimini faaliyete geçirdiklerini söyledi.