Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin yer teslimi tamam – D20Haber
05.05.2025, Pazartesi
13 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin yer...

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin yer teslimi tamam

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ağustos 2017 Çarşamba - 11:43Güncelleme: 2 Ağustos 2017 Çarşamba - 11:43
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin yer teslimi tamam

Denizli’nin termal kaplıcaları, kür merkezleri ve otelleri ile ünlü Pamukkale’de yıllardır konuşulan sağlık yatırımı, salonlarda konuşulur ve kağıt üzerindeki proje olmaktan nihayet çıkıyor. Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) Karahayıt’ta yaptıracağı 96 yataklı Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin yer teslimi yapıldı.

PAÜ’nün Karahayıt’ta yaptırmayı planladığı fizik tedavi rehabilitasyon merkezi için önemli bir aşama geride kaldı. Yıllardır konuşulduğu için “yılan hikayesine döndü” denilen PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin protokolü imzalandı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve beraberindeki heyet, hastanenin yapılacağı alana giderek çalışmaların startını verdi. İdari, poliklinik, havuz ve klinik bloğu şeklinde 96 yataklı olarak planlanan hastane, 3 yıl içinde tamamlanacak ve 42 milyon 400 bin liraya mal olacak.

YER TESLİMİ YAPILDI

Karahayıt’ta yapılacak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Denizli modern bir termal kür ve sağlık merkezine kavuşurken, termal sağlık turizmi açısından da bölgeye önemli katkı sağlayacak. Denizli için dev bir proje olan ve ülke bazında çok önemli kazanımlar sağlayacağı belirtilen hastanenin gerçekleşen yer teslimi ile proje resmen başlatıldı.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Yapı İşleri Daire Başkanı Hamit Tok ve daire çalışanları ile ihaleyi alan Akarlar İnşaat Firması Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar ve İnşaat Koordinatörü Taner Akar’ın katıldığı toplantıda, projeye ait sigorta, işyeri açtırılması gibi detaylar da fiilen başlatılmış oldu.

2020’DE BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

PAÜ Yapı İşleri Daire Başkanı Hamit Tok, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin 4 ayrı blok ve 96 yataklı olarak planlandığını, yıl sonuna kadar hastane inşaatının yüzde 20’sinin tamamlanmasının öngörüldüğünü ve 2020 yılının nisan ayında bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

“ULUSLAR ARASI MARKA OLACAK”

Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ da, uzun yıllardır Denizli’nin gündeminde olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi projesinin yer teslimiyle fiilen başladığını, tamamlandığında ülkenin termal tedavi ve terapi alanında önemli bir sağlık merkezi haline geleceğini belirtti. Bağ, “Sağlık ve turizme çok önemli katkılar sunacak olan hastanemizin üniversitemize, ilimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Karahayıt bölgesi kısa sürede sağlık ve turizm yerleşkesi haline dönüşerek, ulusal ve uluslararası platformlarda marka olacaktır. Ülkemiz ve Denizli artık modern bir termal kür ve sağlık merkezine kavuşacaktır. Denizli’nin gerek yurtiçi ve gerekse yurt dışındaki tanıtımında önemli bir mihenk taşı olacağına inandığımız bu proje, gelecek nesillere aktaracağımız değerli bir miras olacaktır” dedi.

Haberin DevamıReklam




Rektör Bağ, Denizli için önem taşıyan dev projenin hayata geçirilmesinde sağladıkları destekten dolayı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, değerli milletvekilleri, Denizli eski Valisi Ahmet Altıparmak, göreve kısa bir süre önce başlayan Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile üniversitenin proje ekibine teşekkür etti. şahsım ve üniversitemiz adına teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin yer teslimi tamam

HASTANEYLE İLGİLİ BİLGİLER

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Karahayıt Mahallesi’nde PAÜ’ye ait 19 bin 746 metrekarelik arsa üzerine yapılacak. İnşaat ihalesi anahtar teslimi yapılan hastanenin inşaat bütçesi Kalkınma Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Hastane; idari, poliklinik, havuz ve klinik blokları şeklinde 96 yataklı olarak tasarlandı. Toplam inşaat alanı 23 bin 326 metrekareyi kaplayacak. Projede 100 araçlık kapalı ve 30 araçlık açık otopark yer alacak. Yeşil alan için ise 8 bin metrekare ayrıldı.

İdari blok, bodrum kat, zemin kat ve bir normal kattan oluşacak. İdari Blok bodrum katında teknik alanlar ve yemekhane, zemin katında ofisler, yemekhane, kafeterya ve konferans salonu bulunacak. Birinci katta ise ofisler, öğretim üyelerinin odaları ve yönetim birimleri ile konferans salonu boşluğu yer alacak.

Poliklinik bloğu da bodrum kat, zemin kat ve bir normal kat olarak planlandı. Bu blokta ayakta tedavi ile ilgili birimler olacak. Birinci kattan çelik taşıyıcılı köprü ile idari bloğa, bodrum kattan da havuz bloğuna geçiş sağlanacak.

Yatak bloğu ise bodrum kat, zemin kat ve iki normal kattan oluşacak. Bu bölümde 8 süit ve 88 normal olmak üzere toplam 96 yatak olacak. Bodrum kattan diğer tüm bloklara bağlantı verilecek. Bodrum katta teknik alanlar, genel sığınak, havuz bloğu ile bağlantılı soyunma odaları, çamaşırhane ve mutfak planlandı. Zemin kat ve üst katlarda yatak odaları ve bunlarla bağlantılı mekânlar bulunacak.

Havuz bloğu tek katlı ve toprak altında yer alacak. Üstü de yeşil alan olarak tasarlandı. Binada 1 genel havuz, 2’şer bay-bayan normal havuz, 1 genel kaplıca havuzu ve bay-bayanlar için özel kaplıca havuzları ile tüm havuzlara ait mekanik tesisat alanları yer alacak. Kaplıca havuzlarının üstüne kubbeler yerleştirilerek Türk Hamamı çizgisi oluşturulacak. Normal havuzların üzeri açılıp kapanabilen sistemle camla kapatılacak.