Evde sağlık ve bakım hizmetinde ilk ziyaret – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Evde sağlık ve bakım hizmetinde ilk...

Evde sağlık ve bakım hizmetinde ilk ziyaret

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ağustos 2017 Pazartesi - 17:29Güncelleme: 7 Ağustos 2017 Pazartesi - 17:29
Evde sağlık ve bakım hizmetinde ilk ziyaret

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan “Evde Sağlık Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesine Dair Protokol” doğrultusunda, iki kurumunun birlikteliğinde ilk hasta ziyareti gerçekleştirildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Evde Sağlık Ekibi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ndensosyal hizmet uzmanı, doğuştan itibaren hareket edemeyen, yatağa bağımlı olarak solunum cihazıyla yaşayan ve 2013 yılından bu yana evde sağlık ekibinin kontrolünde olan SMA hastası 9 yaşındaki Mehmet Hasan Kayhan’ın evine bir ziyaret gerçekleştirildi.

Evde Sağlık Koordinatör Hekimi Dr. Bekir Öztürk ve ekibi tarafından Kayhan’ın kontrolleri gerçekleştirilirken, sosyal hizmet uzmanı ise ailenin sosyal durum değerlendirmesini yaparak gerekli yardımın yapılabilmesi için ilgili kuruluşlara yönlendirildi. Dr. Bekir Öztürk, hastanın 2013 yılından bu yana Evde Sağlık Birimine kayıtlı olduğu ve rutin aralıklar ile kontrol ve tedavisinin yapıldığını dile getirerek ekip olarak hastanın sağlık durumu ile yakından ilgilendiklerini belirtti.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, iki kurum işbirliğiyle gerçekleştirilecek ziyaretler ile tüm engelli ve bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlara ulaşmayı, onların ihtiyacı olan sağlık ve sosyal yardımları daha etkin ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.