Enerya personeline sigaranın zararları anlatıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Enerya personeline sigaranın zararları anlatıldı

Enerya personeline sigaranın zararları anlatıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 23:12Güncelleme: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 23:12
Enerya personeline sigaranın zararları anlatıldı

Özel Tekden Hastanesi, Denizli ve Ege Bölgesi’nde başlattığı “Çare Erken Tanıda” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Türkiye'nin en yaygın 2. özel doğal gaz dağıtım şirketi Enerya’nın çalışanlarına sigaranın zararlarını ve erken tanının taşıdığı önemi düzenlenen konferansla anlattı.

Özel Tekden Hastanesi’nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Tunç Oken, Enerya çalışanları ile sağlık buluşmasında sigaranın insan sağlığına etkilerine dikkati çekti. Sigaranın ölümcül bir alışkanlık olduğunu vurgulayan Dr. Oken, ülkemizde sigaranın yol açtığı ölümlerin trafik, terör, iş kazaları ölümlerinin toplamından beş kat daha fazla olduğunu söyledi.

“CİĞERLERDE ASFALT OLUŞUYOR”

Sigaranın bağımlılık yapıcı bir madde olması ve serbest satılabilmesi nedeniyle günümüzde insan sağlığını tehdit eden en önemli faktörlerden başında geldiğine işaret eden Dr. Oken, “Yalnızca bir sağlık sorunu değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik bir sorundur da. Sigaranın içinde en tehlikelileri arsenik, benzin, kadmiyum, gaz odaları zehiri, tiner, amonyak ve propilen glikol başta olmak üzere 4 binin üzerinde kanserojen ve toksik madde bulunmaktadır. Sonuç olarak ciğerlerimizde katran ya da başka bir deyişle asfalt oluşmaktadır” dedi.

“SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN ROTANI BELİRLE YOLA ÇIK”

Sigarayı bırakmak için önce beyinde karar verilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Oken, “Öncelikle kendinize bırakmak için bir tarih ve bir yol belirlemeniz gerekmektedir. Son yıllarda sigarayı bırakma konusunda hem toplumsal hem de idari bir çaba görülmekte ve sağlık kuruluşları bu konuda aktif destek sağlamaktadırlar. Birey ve toplum sağlığı için yapılabilecek en iyi şey rotayı belirleyip yola çıkmaktan başka bir şey değildir” diye KONUŞTU.

“ÇALIŞANLARIMIZ BİLİNÇLENİYOR”

Sağlık toplantısının ardından Tekden Hastanesi ile yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Enerya Denizli Bölge Müdürü Akif Tulukcu da sigaranın toplumumuzun en büyük sağlık problemlerinden biri olduğunu belirtti. Tulukcu “Bizler de dAhil olmak üzere tüm çalışanlarımız sigaranın zararlarını bilsek de bir kez daha net bir şekilde dinleme imkânı bulduk. Tekden Hastanesi yönetimine ve Dr. Pınar Tunç Oken’e Enerya ailesi olarak teşekkür ediyoruz” dedi.