Dr. Çelik: Emzirmek hızlı kilo vermeyi sağlıyor – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Dr. Çelik: Emzirmek hızlı kilo vermeyi...

Dr. Çelik: Emzirmek hızlı kilo vermeyi sağlıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ekim 2017 Salı - 11:09Güncelleme: 3 Ekim 2017 Salı - 11:09
Dr. Çelik: Emzirmek hızlı kilo vermeyi sağlıyor

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Uzmanı Dr. Ülker Çelik, emzirmenin annenin hızlı kilo vermesini sağladığını belirtti.

Dr. Ülker Çelik, Emzirme Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, anne sütünün önemine dikkat çekti. Dr. Çelik, emzirmenin bebeklere ihtiyaç duyduğu besinleri sağlamak için en iyi yol olduğunu, Dünya Sağlık Örgütü’nün bebekler için ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmenin sağlıklı yaşam için vazgeçilmez seçenek olarak önerdiğini söyledi.

“ANNE SÜTÜ, ÇOCUK ÖLÜMLERİNİ AZALTIYOR”

Anne sütünün, bebeğin duyusal ve bilişsel gelişimine katkı sağladığını ifade eden Dr. Çelik, “Sadece anne sütüyle beslenme, ishal veya zatürre gibi çocukluk çağının sık görülen hastalıklar nedeniyle görülen bebek ölümlerini azaltır ve hastalık döneminde çabuk iyileşmeye yardımcı olur. Dünya Sağlık Örgütü, anne sütünün çocuk ölümlerini azalttığını ve erişkin dönemde de sağlık üzerine olumlu etkilerinin sürdüğünü belirtmektedir. Anne sütü ile beslenen bebeklerin erişkin döneminde şeker hastalığı, şişmanlık, metabolik sendrom, yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon daha az görülmektedir” dedi.

“EMZİRME KANSERDEN KORUYOR”

Anne sütü ile beslenmenin bebeğin yanı sıra anneye de katkı sağladığını kaydeden Dr. Çelik, “Anne açısından meme ve yumurtalık kanserlerinin oluşum sıklığını azaltmanın yanında emziren annenin doğum öncesi kilosuna sağlıklı ve daha kısa sürede dönmesine yardımcı olabilir. Bunların dışında anne sütü hem ulaşılabilirlik hem de maliyet açısından oldukça uygun olduğundan aileye ve ulusal kaynaklara katkı sağlar” diye konuştu.

EMZİRMEYE NE ZAMAN BAŞLANMALI?

Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Uzmanı Dr. Ülker Çelik, bebeğin doğduğu andan itibaren bir saat içinde başlayarak ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesini, gece ya da gündüz bebeğin isteğine bağlı olarak ne kadar isterse o kadar emzirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.de besleyici, tamamlayıcı besinler ilave edilerek emzirmeye devam edilmesini önerdi.