Denizlili gencin organları bağışlandı – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizlili gencin organları bağışlandı

Denizlili gencin organları bağışlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2017 Salı - 12:30Güncelleme: 5 Eylül 2017 Salı - 12:30
Denizlili gencin organları bağışlandı

Denizli'de geçirdiği trafik kazası sonucu 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 18 yaşındaki Nevzat Çatmadım’ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Organlar, İzmir’de doku uyumu sağlanan hastalara nakledilecek.

1 Eylül’de geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Nevzat Çatmadım, beyin cerrahi servisinde hemen ameliyata alındı. Ameliyattan sonra cerrahi yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Çatmadım, tüm çabalara rağmen hayata tutunamadı. 4 Eylül günü de beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine hastane yetkilileri ile Nevzat Çatmadım’ın ailesi organ bağışı konusunda bir görüşme yaptı. Ailenin kabul etmesiyle İzmir’den gelen ekipler, Çatmadım’ın kalp, böbrek ve karaciğerini organ nakli için sıra bekleyen hastalara nakledilmek üzere aldı.

Trafik kazası sonucu yaşamını yitiren gencin kalbi İzmir Ege Üniversitesi’ne, karaciğeri kent Hastanesi’ne, böbrekleri Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Çatmadım Ailesi’ne baş sağlığı dileyerek, “Organ bağışlarında sevinç ve hüznü bir arada yaşıyoruz. Bir tarafta yakınını kaybeden bir aile, diğer tarafta ise yıllarca sağlığına kavuşmak için organ bekleyen bir aile. Biz bu iki taraf arasında köprü görevini üstleniyoruz. Çatmadım Ailesi de çocuklarını kaybetmenin verdiği hüznün yanında organ bağışında bulunarak organ bekleyen hastalarımıza umut oldu. Ben kendilerine organ bekleyen hastalarımız adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Organ bekleyen hastalarımız için organ bağışının önemine bir kez daha vurgu yapmak istiyorum” dedi.