Bağışlanan organlarıyla hayat verecek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Bağışlanan organlarıyla hayat verecek

Bağışlanan organlarıyla hayat verecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Haziran 2022 Salı - 10:36Güncelleme: 14 Haziran 2022 Salı - 10:37
Bağışlanan organlarıyla hayat verecek

Denizli’de beyin ölümü gerçekleşen 78 yaşındaki S.Y., bağışlanan organlarıyla İzmir ve Antalya’da nakil bekleyen üç hastaya hayat verecek.

Evinde 3 Haziran’da fenalaşması üzerine Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen S.Y’nin beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Bunun üzerine dahiliye yoğum bakım ünitesine alınan ve burada 10 gün yaşam mücadelesi veren S.Y’nin beyin ölümü gerçekleşti.

Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi yetkilileri, beyin ölümü gerçekleşen hastanın yakınları ile organ bağışını görüştü. Bu görüşmede ailenin olumlu yanıt vermesi üzerine İzmir Organ ve Doku Koordinasyon Merkezi ile iletişime geçildi. İzmir’den gelen ekipler tarafından karaciğer ve böbrekler alınarak, İzmir ve Antalya’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk 2022 yılında Denizli’de 12 beyin ölümüne karşılık 8 organ bağışının gerçekleştiğini, alınan organlarla Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan 27 kişinin yeni bir hayata merhaba dediğini belirtti. Öztürk, şunları kaydetti:

“Yıllarca organ bekleyen hastaların sağlıklarına kavuşabilmesi için de organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının arttırılması gerekmektedir. Bu noktada Denizli olarak 2019 yılında Her Bağış Yeni Bir Hayat projesine başladık ve projemiz Denizlili vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gördü. Şuana kadar 18 bin 261 kişi organ bağışında bulundu. Bağışta bulunan herkese tek tek teşekkür ediyorum. S.Y’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum.”