Lise öğrencilerine ilk yardım eğitimi verildi – D20Haber
25.06.2024, Salı
26 °C / 43 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Lise öğrencilerine ilk yardım eğitimi verildi

Lise öğrencilerine ilk yardım eğitimi verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mayıs 2024 Salı - 17:02Güncelleme: 28 Mayıs 2024 Salı - 17:02
Lise öğrencilerine ilk yardım eğitimi verildi

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle lise öğrencilerine uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi, heimlich manevrası anlatıldı.

Temel ilk yardım konularında farkındalıklarını artırmak amacıyla Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yaklaşık 200 öğrenciye eğitim verildi.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr Emre Çalışkan, “Heimlich manevraları ya da diğer ilk yardım uygulamalarının önemini hep birlikte görüyoruz. Her gün sosyal medyada, ekranlarda sürekli yer alıyor, bu uygulamalar ile ne canlar kurtarılıyor. Dolayısıyla bu eğitime iyi odaklanmalıyız ki evimizde, sitemizde, pazarda, çarşıda nerede ilk yardım gerektiren bir duruma denk geliyorsak orada bilinçli bir şekilde müdahale edebilelim. Yoksa iyi niyetli, bilmeden müdahale ettiğimizde dahi olumsuz sonuçlar alabiliriz. Bu nedenle bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Bugün burada düzenlenen eğitime desteklerinden dolayı İl Sağlık Müdürümüze, eğitimcilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin DevamıReklam




Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de sağlık okuryazarlığının artmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirildiğini belirterek, “Gelişen teknolojiyle birlikte günümüzde eğitim elbette şekil değiştiriyor. Bizim de sağlık adına en çok üzerinde durduğumuz şey sağlık okuryazarlığı konusu. Sağlık okuryazarlığı; her ne olursanız olun, başınıza bir iş geldiğinde bunun ilk müdahalesini bilebilmektir. Elbette birine bir şey olduğunda ambulans gelir, kişi hastaneye götürülür ama o aşamaya kadar doğru olan müdahaleyi yapabilmek çok önemlidir. Bütün hedefimiz bir yandan sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeyi sağlamak, diğer taraftan da birine bir şey olduğunda ilk müdahaleyi doğru bir şekilde yapabilmektir. Örneğin bisikletten düşen bir arkadaşınıza müdahalede ne yapıp ne yapmayacağınızı bilebilmeniz çok önemli” diye konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra öğrencilere kanamalar, yaralanmalar, kırık çıkıklarda ilk yardım, heimlich manevrası konularında bilgi verildi.