Doktorlar iki günlük eylemde – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Doktorlar iki günlük eylemde

Doktorlar iki günlük eylemde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Mayıs 2022 Perşembe - 13:36Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe - 14:50
Doktorlar iki günlük eylemde

Denizli’deki kamu hastanelerinde görev yapan doktorlar, haklarının iyileştirilmesi talebiyle iki günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Pamukkale Üniversitesi, Denizli Devlet ve Servergazi Devlet hastanelerinde görev yapan doktorların bir bölümü, eylem nedeniyle bugün poliklinik hizmetlerinde görev almadı. Acil servisler ve ameliyathaneler ise hizmet vermeye devam etti.

“MUHATAP BULAMIYORUZ”

Eyleme katılan doktorlara destek veren Denizli Tabip Odası Başkanı Prof Dr Fazıl Necdet Ardıç, yaptığı açıklamada, “Bugün burada hekim sendikalarının iş bırakma çağrısına uymak üzere toplandık. Çünkü sendikalarımız bizlerin haklarını savunurken karşılarında kendilerini dinleyecek muhatap bulamıyorlar. Muhatap bulsalar bile yetki kullanacak bir sorumlu göremiyorlar. Bu haklı duruşunuzda Denizli Tabip Odası olarak omuz omuza durmak üzere yanınızdayız. Bütün hekim sendikalarını ve derneklerimizi kucaklıyoruz” dedi.

“HEKİMLER DUYULMAK İSTİYOR”

Tüm tabip odalarının 29 Mayıs’ta Ankara’da olacağını belirten Prof Dr Ardıç, “Bana soruyorlar, bu hekimler ne istiyor diye? Duyulmak istiyorlar diyorum. İnsanlarımızla aramıza ön yargılardan beslenen, yalanlardan, göz boyamalardan oluşan kara bir duvar çekmişler. Sesimizi duyuramıyoruz. Bizleri sanki kendilerinden uzak başka bir dünyada yaşayan farklı insanlar olarak gösteriyorlar. İsteklerimizi maddiyata indirgeyip bizleri aşağılıyorlar. Hakbuki, biz bu toplumun en çalışkan, en görevine düşkün, en fedakar meslek mensublarıyız” diye konuştu.

“HER YERDE GÖREV YAPIYORUZ”

Emek verirken söz söyleme hakkını da kullanmak istediklerini vurgulayan Prof Dr Ardıç, “Ülkemizin en ücra köyünden, en büyük üniversitesine kadar her yerde görev yapıyoruz. Biz varsak sağlık ocağı, aile hkimliği merkezi devlet hastanesi, üniversite var. Biz yoksak yok. Ne gecemiz belli ne gündüzümüz. Çalışıyoruz, çalışıyoruz, çalışıyoruz. Çoğumuz çalışmaktan başka bir şey bilmiyor. Bana soranlara ‘biz huzur istiyoruz’ diyorum. Hastalarımızla ilgilenirken aklımızın şiddet korkusu, geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı, keyfi görevlendirmelerle meşgul olmasını istemiyoruz. Hastalarımıza ayıracak yeterli zamana ve gerektiği gibi tedavi edecek yeterli kaynağa sahip olmak istiyoruz. Genç meslektaşlarımızın güzel ülkemizin geleceğine umutla bakmalarını istiyoruz. Evet biz bunları istiyoruz. Bizim insanlarımız, hastalarımız, hemşehrilerimiz duyun sesimizi. Bizleri yalnız bırakmayın. Biz hepimiz için sağlık istiyoruz” ifadelerini kullandı.