Coronavirüse yakalanan müdürün maskesiz toplantısı okul kapattırdı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Coronavirüse yakalanan müdürün maskesiz toplantısı okul...

Coronavirüse yakalanan müdürün maskesiz toplantısı okul kapattırdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Eylül 2020 Çarşamba - 23:31Güncelleme: 11 Eylül 2020 Cuma - 16:38
Coronavirüse yakalanan müdürün maskesiz toplantısı okul kapattırdı

Denizli’nin Babadağ ilçesinde, okul müdürü, öğretmenlerle uzun süren bir toplantı yaptı. Bu arada müdürün COVID-19 testi pozitif çıktı ve uygulanan karantina nedeniyle eğitim kurumu zorunlu olarak 14 gün süreyle kapatıldı.

Coronavirüsle mücadelede en çok üzerinde durulan maske takma ve mesafe kuralına uyma konusu oldu. Ne var ki, en çok ihlal edilen de bu iki kural oldu. Bunun yarattığı problem ise yeni vakalar olurken, Babadağ’daki gelişme “pes” dedirtti.

Ahmet Nazif Zorlu Fen Lisesi Müdürü S.K., yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okulda görevli müdür yardımcıları ve öğretmenlerle bir toplantı yaptı. İddiaya göre, uzun süren bu toplantıda S.K. maske takmadı.

COVID-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Bu arada rahatsızlanan S.K.’ye COVID-19 testi yapıldı. Test sonucunun pozitif çıkması üzerine Ahmet Nazif Zorlu Fen Lisesi Müdürü S.K.’ye tedavi uygulaması başlatıldı. O toplantıya katılan müdür yardımcıları ve 32 öğretmen ise temas nedeniyle karantinaya alındı.

OKUL 14 GÜN KAPALI KALACAK

Müdürün tedavi, öğretmen kadrosunun temas nedeniyle karantinaya alınması üzerine Ahmet Nazif Zorlu Fen Lisesi 14 gün süreyle kapatıldı.