Denizli’de 747 kişiye evde ağız ve diş sağlığı hizmeti – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizli’de 747 kişiye evde ağız ve...

Denizli’de 747 kişiye evde ağız ve diş sağlığı hizmeti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Eylül 2017 Salı - 10:43Güncelleme: 12 Eylül 2017 Salı - 10:43
Denizli’de 747 kişiye evde ağız ve diş sağlığı hizmeti

Denizli’de hastaneye gelemeyenlere evde ağız ve diş sağlığı hizmeti sunuluyor. Bu hizmetten 2011 yılından bu yana 747 kişinin yararlandığı bildirildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, çeşitli hastalıklara bağlı olarak sağlık tesislerine ulaşmakta zorluk çekenlere kendi ev ortamında sağlık hizmetleri veriliyor. Bu kapsamda birliğe bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 2011 yılından bu yana 747 hastaya evde ağız ve diş sağlığı sundu. Hastalara bin 201 diş muayenesi, 200 total protez ve 76 bölümlü protez hizmeti verildi, 440 diş çekimi gerçekleştirildi.

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekim Vekili İlgin Revna Kaytan, evde bakıma muhtaç bireylerde ağız ve diş sağlığı sorunları görülme sıklığının normal bireylere göre daha fazla olduğunu belirtti. Kaytan, “Yapılan tedavilerin kalıcılığı, etkili ve bilinçli yapılan ağız bakımları ile mümkündür. Bu konuda hastaların yakınlarına büyük sorumluluk düşmektedir. Hastaların günlük ağız ve diş bakımlarına, aile bireyleri veya bakıcıları tarafından özel bir çaba gösterilmelidir. Günde en az iki defa dişlerinin fırçalanması, gargaralarla ağız bakımlarının yapılması gerekmektedir. Eğer hasta günlük bakımına müsaade ediyorsa ağız temizliği düzenli olarak yapılmalıdır” dedi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk de engelli ve kronik hastalıkları nedeniyle yatağa bağımlı bireylerin kendi kendilerine ağız ve diş bakımlarını yapamadıklarını, bu noktada devreye evde ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin girdiğini söyledi. Öztürk, “Kendine bakamayacak, günlük aktivitelerini tek başına yapamayacak durumda bakıma muhtaç ve yaşlı kişiler, evde takibi zorunlu yatalak hastalar, fiziksel ve zihinsel engelli bireyler, kaza geçirmiş olanlar, engelli ve felçli hastalar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Evde Bakım Birimine başvuru yapabilir ya da 444 38 33 numaralı telefondan yardım isteyebilir. Başvuru sonrası mobil diş ünitesi ile diş tedavisi için tüm gerekli fiziki donanıma sahip olan ekibimizde diş hekimi, diş protez teknisyeni ve hemşiremiz ev ziyaretleri gerçekleştirmektedir. Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında diş çekimi, dolgu, kanal tedavisi, diş taşı temizliği, protez işlemleri kimiz tarafından yapılmaktadır. Ayrıca hasta ve hasta yakınlarına ağız bakımı eğitimi de verilmektedir” diye konuştu.