Denizli’de 2 bin 600 anne adayına gebelik eğitimi – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Denizli’de 2 bin 600 anne adayına...

Denizli’de 2 bin 600 anne adayına gebelik eğitimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Nisan 2017 Cuma - 13:53Güncelleme: 28 Nisan 2017 Cuma - 13:53
Denizli’de 2 bin 600 anne adayına gebelik eğitimi

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Ebeler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, 'Ebeler ile Gebelerin Buluşması' adlı proje kapsamında, bu yılın ilk 3 aylık döneminde 2 bin 600 gebeye eğitim verdiklerini söyledi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı hastanelerde 21- 28 Nisan Ebeler Haftası kapsamında 3 gün süren çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hastane yöneticileri tarafından Doğumhane, Kadın Doğum Servisi ve Gebe Bilgilendirme Sınıflarında görev yapan ebeler, etkinlikler kapsamında ziyaret edildi.

Ebelere yönelik "Doğumda İlaç Dışı Yöntemlerin Kullanılması, Masaj Teknikleri, Kas ve Nefes Egzersizleri" konularında seminerler verildi. Ayrıca "Ebeler ile Gebelerin Buluşması" etkinliği çerçevesinde Gebe Bilgilendirme Okulunda eğitimini tamamlayan hamilelere, Hastane Yönetimleri tarafından katılım belgeleri teslim töreni yapıldı.

Doğum sürecinde yaşanan sorunların en aza indirilmesi için Gebe Bilgilendirme Okullarının önemli olduğunu dile getiren Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, "Ebeler haftasında hem ebelerimizle hem de anne adaylarımızla birlikte olmak istedik. Ebelerimizin sağlık hizmeti sunumunda, gelişmişlik düzeyimizi gösteren anne bebek ölüm oranlarının azaltılmasında, normal doğum oranlarının arttırılmasında önemli katkıları var. Denizli DH, Servergazi, Acıpayam, Çivril, Tavas DH ve Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesinde açmış olduğumuz Gebe Bilgilendirme Sınıfları ile toplamda 2016 yılında 6 bin 300 gebemiz bu eğitimleri tamamladı. 2017 yılında 3 aylık dönemde 2 bin 600 gebeye eğitim verdik. Amacımız gebelerimizin katılımıyla bu eğitimlerin daha efektif geçirilmesini sağlamak, böylelikle sağlıklı bir gebelik süreci sonunda, sağlıklı bir doğum, dolayısıyla sağlıklı nesiller yetiştirmektir" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)