Çal’da 30 çocuk sünnet ettirildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Çal’da 30 çocuk sünnet ettirildi

Çal’da 30 çocuk sünnet ettirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Ağustos 2017 Pazartesi - 18:02Güncelleme: 21 Ağustos 2017 Pazartesi - 18:02
Çal’da 30 çocuk sünnet ettirildi

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Çal Kaymakamlığının işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte 30 çocuk sünnet ettiriliyor.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, kadrosunda üroloji ve çocuk cerrahı olmayan ilçelerde başlatılan sünnet organizasyonlarına Kale ve Beyağaç’tan sonra Çal ilçesiyle devam edildi. 30 çocuk gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra 2 gün sürecek organizasyonda ücretsiz sünnet olacak.

Çal Devlet Hastanesi’nde düzenlenen sünnet törenine Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, ilçe protokolü, Çal Devlet Hastanesi yönetimi ve sünnet çocuklarının aileleri katıldı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, yaptığı konuşmada, sünnet işlemlerini ameliyathane koşullarında uzman hekimler tarafından yaptıklarını, kadrosunda çocuk cerrahı ya da üroloji uzmanı bulunmayan Çal, Kale, Çameli, Honaz gibi ilçelerde hekim görevlendirmesiyle çocukların kent merkezindeki hastanelere gelmeden sünnet işlemlerini gerçekleştirmeye planladıklarını söyledi.

Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar ise, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Steril ortamda uzman hekimler tarafından sünnet işlemlerinin gerçekleşmesi çocuklarımız için çok güzel” dedi.

Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç de, sünnet işleminin steril bir ortamda yapıldığını belirterek, “Eskiden aileler çocuğunun sünnet işlemi için tek tek uğraşırdı. Bugün burada gördüğünüz gibi Belediyemiz, Kamu Hastaneleri Birliğimiz ve Kaymakamlık olarak ortak bir projeyle hizmet sunumu yapılıyor. Ayrıca sünnet işlemlerinde hijyen noktasında hassas davranılıyor” diye konuştu.