Apartman ortak alanlarında sigara içmek yasak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Apartman ortak alanlarında sigara içmek yasak

Apartman ortak alanlarında sigara içmek yasak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Nisan 2017 Çarşamba - 08:13Güncelleme: 26 Nisan 2017 Çarşamba - 08:13
Apartman ortak alanlarında sigara içmek yasak

Sağlık Bakanlığı’nın 2009/44 sayılı genelgesi doğrultusunda apartman ve sitelerin ortak kullanım alanları olan merdiven boşluğu, asansör, spor salonu, toplantı salonu gibi kapalı mekanlarında sigara ve tütün ürünlerinin kullanılması yasaklandı

Denizli Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu da, alınan karar gereği, “apartman ve sitelerin kapalı alanlarında sigara içilmesinin yasak” olduğunu gösteren uyarı levhalarının asılmasını zorunlu hale getirdi.

Tütün denetleme ekipleri tarafından site ve apartmanlar zaman zaman denetlenerek, karara uymayan yönetimlere işlem yapılacak. Ayrıca kapalı ortak alanlarda sigara içtiği tespit edilen kişilere de idari para cezası uygulanacak.

Kamu kurumlarının kapalı alanları, eğitim kurumlarının kapalı ve açık alanlarında tütün mamullerinin içilme yasağına yönelik denetimler de artırılacak, buralarda içtiği tespit edilen kişiler hakkında işlem yapılacak.

Diğer yandan restoran, kafe, kahvehane gibi hizmet sunumu yapılan işletmelerde yapılan denetimlerde sürdürülüyor. Özellikle sigara içilmesi için ayrılmış açılır kapanır alanlarda alanın sürekli açık durma zorunluluğu getirildi. Denetimde sabit olarak açık olmadığı tespit edilen işletmelere de işlem yapılacak.

Dumansız Hava Sahası Uygulaması ile özellikle sigara içmeyen bebek, çocuk, hamile gibi özellik arz eden kişiler başta olmak üzere vatandaşlarımızın pasif içicilikten kaynaklanan zararlardan korunması ve toplumumuzda sigara içme oranının azaltılması amaçlanmaktadır.