5 ülkeden 40 doktor Denizli Gözakademi Hastanesi’nde – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. 5 ülkeden 40 doktor Denizli Gözakademi...

5 ülkeden 40 doktor Denizli Gözakademi Hastanesi’nde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Eylül 2017 Salı - 11:18Güncelleme: 26 Eylül 2017 Salı - 11:18
5 ülkeden 40 doktor Denizli Gözakademi Hastanesi’nde

Denizli’de düzenlenen 2.Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi’ne katılan çeşitli ülkelerden 40 kişilik doktor grubu, göz sağlığı üzerine hizmet veren Özel Gözakademi Hastanesi’ni ziyaret etti. Özel Gözakademi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Onur Erikoğlu’nun rehberliğinde hastaneyi gezen konuk hekimler, sağlık kurumuna hayran kaldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi, yurt içi ve yurt dışından gelen 300’e yakın konuğu ağırladı. Sağlık zirvesine katılan doktorlar, çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Yabancı doktorların ziyaret turundaki duraklarından birisi de göz sağlığı ile ilgili yatırımlarıyla dikkati çeken Özel Gözakademi Hastanesi oldu.

Özel Gözakademi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Erikoğlu rehberliğinde hastanenin birimlerini gezen İsveç, Dubai, Ürdün, Hollanda ve Suudi Arabistan’dan 40 kişilik doktor heyeti, kullanılan cihazlar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra konferans salonuna geçen konuklara Özel Gözakademi Hastanesi ile ilgili sunum yapan Erikoğlu, Denizli ve Pamukkale’nin sağlık turizmindeki önemi anlattı. 1988 yılından bu yana UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale’nin Türkiye’deki önde gelen turizm destinasyonlarından olduğunu vurgulayan Erikoğlu, Pamukkale’nin Laodikya ile birlikte eski bir şifa kenti olduğunu belirtti.

Denizli’de kış turizminin yapıldığı Bozdağ’ın da yer aldığını ifade eden Erikoğlu, Pamukkale’nin Kuşadası, Marmaris, Fethiye, Bodrum ve Efes gibi turistik merkezlere yakın olduğunu, Denizli’den buralara kolayca ulaşılabildiğini söyledi.

Erikoğlu Yatırım Holding ve Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği olarak Denizli’nin sağlık turizmindeki portföyünün genişlemesi için destek verdiklerini anlatan Onur Erikoğlu, “Denizli ve Pamukkale’nin Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’ndeki önemli turizmi merkezlerine yakın olması hem konuklar hem sağlık turizminin burada genişlemesi açısından son derece önemli. Denizli’de diğer hastanelerimizde kaliteli hizmet verdiği için sağlık turizmindeki yurt dışı portföyümüz kısa sürede genişleyebilir” dedi.

Erikoğlu, daha sonra Özel Gözakademi Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Cem Yıldırım ile birlikte konuk heyetin sorularını yanıtladı.