400 yataklı Acil Durum Hastanesinin yeri belli oldu – D20Haber
25.06.2024, Salı
26 °C / 43 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. 400 yataklı Acil Durum Hastanesinin yeri...

400 yataklı Acil Durum Hastanesinin yeri belli oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Haziran 2024 Çarşamba - 16:20Güncelleme: 12 Haziran 2024 Çarşamba - 16:20
400 yataklı Acil Durum Hastanesinin yeri belli oldu

Denizli’de yapılacak 400 yataklı Acil Durum Hastanesinin yeri belli oldu. İhalesi bin yataklı Şehir Hastanesi ile birlikte gerçekleştirilen Acil Durum Hastanesi de Karahasanlı Mahallesi’nde inşa edilecek.

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, yaptığı açıklamada, Denizli’de inşaatı yarım kalan Şehir Hastanesi ile yeni yapılacak Acil Durum Hastanesi ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

Şehir ve Acil Durum hastaneleri ihalelerinin birlikte yapıldığını anımsatan Güngör, AK Parti Milletvekili Cahit Özkan ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek, şehrin yatırım ve projeleri hakkında görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Denizli’de yapımına başlanılan ve yüzde 25’lik bölümü tamamlanan Şehir Hastanesi ile ilgili Bakan Koca’dan bilgi aldıklarını kaydeden Güngör, “Şehir Hastanemizin ihalesi yaşanan bir takım sorunlar nedeniyle tekrar yapıldı. Hastane ihalesini alan firma inşaat çalışmalarına çok hızlı şekilde başlayacak ve Şehir Hastanesini Denizlimize kazandıracağız” dedi.

Şehir Hastanesi ile birlikte 400 yataklı Acil Durum Hastanesi ihalesinin de yapıldığını anımsatan Güngör, “Sağlık alanında ilimize çok büyük kazanımlar sağlayacak bu iki önemli projemizi de çok kısa sürede bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız. AK Parti ile birlikte ilimize hizmet yağmaya devam ediyor. Halkımızın rahatı, huzuru ve sağlığı için elimizden geleni yapıyoruz. İlimize yeni modern tesisler kazandırmak için Ekonomi işlerinden sorumlu genel başkan yardımcımız Nihat Zeybekci, Milletvekilimiz Cahit Özkan, Şahin Tin ve Nilgün Ök ile gece gündüz koşturuyoruz. Çok önemli ikili görüşmeler yapıyoruz. Denizli hak ettiğini almaya devam edecek. Denizlili hemşerilerimiz her şeyin en güzelini hak ediyor. Bu şehirde taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. İhaleleri tamamlanan tüm yatırımlarımızın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin DevamıReklam




“ÖNCE ACİL DURUM HASTANESİ YAPILACAK”

Acil Durum Hastanesinin nerede yapılacağına ilişkin sorumuza Güngör, “Bu hastanemiz Şehir Hastanesi ile yan yana olacak. Önce Acil Durum Hastanesinin inşaatına başlanacak. Yatay olarak inşa edilecek hastanede hedef 9 ayda tamamlanıp hizmete sunulması” yanıtını verdi.

SON İHALENİN BİLGİLERİ

Geçen yıl tamamlanacağı açıklanan, ancak müteahhidin işi bırakmasıyla bir kez daha planlanan hedefin uzağında kalınan bin yataklı Denizli Şehir Hastanesi ile yeni yapılacak 400 yataklı Acil Durum Hastanesinin ihalesi 22 Mayıs’ta gerçekleştirildi.

Şehir ve Acil Durum hastaneleri için yaklaşık maliyet 13 milyar 633 milyon 876 bin lira olarak hesaplandı. Sınır değer ise 10 milyar 683 milyon 921 bin lira olarak açıklandı. İhaleye 4 teklif sunulurken, en düşük teklifin 11 milyar 999 milyon 995 bin lira olarak verildiği öğrenildi.