YSK’da hayır oyu veren 4 üyeden biri Denizlili Aykın – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. YSK’da hayır oyu veren 4 üyeden...

YSK’da hayır oyu veren 4 üyeden biri Denizlili Aykın

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Mayıs 2019 Perşembe - 10:38Güncelleme: 9 Mayıs 2019 Perşembe - 10:38
YSK’da hayır oyu veren 4 üyeden biri Denizlili Aykın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal kararı tartışılmaya ve konuşulmaya devam ederken, hayır oyu veren üyelerin isimleri de medyaya yansıdı. Bu isimlerden birisinin de Denizlili Yunus Aykın olduğu öğrenildi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini 4’e karşı 7 oyla iptalinin ardından, evet ve hayır oyu veren üyelerin isimleri kamuoyuna yansıdı. Kurul üyelerinden Muharrem Akkaya, Nakiddin Buğday, Erhan Çiftçi, Zeki Yiğit, Faruk Kaymak, İlhan Hanağası ve Refik Eğri, seçimin iptal edilmesi yönünde oy verdi.

Seçimlerin iptal edilmemesi yönünde oy kullananların YSK Başkanı Sadi Güven ile üyeler Yunus Aykın, Kürşat Hamurcu ve Cengiz Topaktaş olduğu bildirildi.

AK PARTİ DAVASINDA SAVUNMAYI YAZANLARDAN

Tartışma yaratan bu kararla ilgili hayır oyu veren üyeler arasında yer alan Yunus Aykın, Tavas-Garipköylü. Aykın, AK Parti’nin kapatılmasıyla ilgili açılan davada AK Parti’nin savunmasını hazırlayan isimler arasında yer aldı. Aykın’ın biyografisi şöyle:

Garipköy’de 1964 yılında dünyaya gelen Yunus Aykın, ilkokulu Garipköy’de okudu. Ortaöğrenimini Isparta Gönen Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yaptı ve 1987 yılında mezun oldu.

Danıştay’da tetkik hakimi olarak 1990 yılında mesleğine başlayan Aykın, 2014 yılında Danıştay Üyeliğine seçildi. Başbakanlık Müşavirliği görevinde de bulunan Yunus Aykın, 25 Temmuz 2016’da HSYK Genel Kurulu’nda Danıştay Üyeliğine yeniden, 2 Eylül 2016’da ise Danıştay Genel Kurulu’nda YSK Üyeliğine seçildi.