Seçmen listeleri askıda – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Seçmen listeleri askıda

Seçmen listeleri askıda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Ocak 2024 Perşembe - 08:20Güncelleme: 4 Ocak 2024 Perşembe - 08:21
Seçmen listeleri askıda

Yerel seçimlerde geçerli olacak seçmen listeleri bugün askıya çıkıyor. Seçmenler, listelere Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sitesi ile e-Devlet üzerinden listeleri sorgulayabilecek.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde geçerli olacak muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri güncellenmek üzere bugün saat 08.00 itibarıyla ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı ve itiraz süreci de başladı.

YSK VE E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAMA

Aynı gün saat 08.00 itibarıyla, "www.ysk.gov.tr" adresinden ve e-Devlet sisteminden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasına başlanacak.

Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce; elektronik ortamda hazırlanan muhtarlık bölgesi askı listeleri ile yurt dışı seçmen kütüğü, siyasi partilere SEÇSİS Siyasi Parti Portalı (SİPPORT) üzerinden erişime açılacak. Ayrıca talepleri halinde tutanak karşılığında siyasi partilerin genel merkez yetkililerine elden teslimi yapılacak.

SEYYAR SANDIK İÇİN BAŞVURULAR ALINACAK

Seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından seyyar sandık kurulu talep formu ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvuru süreci başlayacak.

LİSTELERİN ASKIDAN İNDİRİLME TARİHİ

Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri 17 Ocak’ta askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek.

Bina bazında seçmen kayıtlarının "www.ysk.gov.tr" adresinden ve e-Devlet sisteminden sorgulanması sona erecek.

Seyyar sandıkta oy kullanabilmeleri için, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından seyyar sandık kurulu talep formu ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvuru süreci son bulacak.

İTİRAZLAR KARARA BAĞLANACAK

Muhtarlık bölgesi askı listelerine ve yurt dışı seçmen kütüğü ile tutuklular ve taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listelerine yapılacak itirazlar 20 Ocak Cumartesi günü karara bağlanacak.