Partiler kimi nereden aday gösterdi? – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Partiler kimi nereden aday gösterdi?

Partiler kimi nereden aday gösterdi?

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 22 Ocak 2024 Pazartesi - 10:46Güncelleme: 22 Ocak 2024 Pazartesi - 10:52
Partiler kimi nereden aday gösterdi?

Yerel seçimlere 69 gün kaldı. Siyasi partiler aday belirleyip açıklama yapma konusunda aceleci davranmazken, kamuoyunda “kim, hangi partiden ve hangi ilçeden aday gösterilecek?” merakı da giderek artıyor. Bugüne kadar 6 siyasi parti sadece 27 aday açıkladı. Bu adayların bazıları da aynı ilçeden.

31 Mart tarihi yaklaşırken, siyasi kulislerde belediye başkan adaylarına yönelik isimler havada uçuşuyor. Ancak, siyasi partiler ise beklenenin aksine aceleci davranmıyor. Örneğin Denizli Büyükşehir Belediyesi başkan adayı konusunda AK Parti dışında açıklama yapan parti olmadı.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı adayını ilk açıklayan AK Parti oldu. AK Parti, Osman Zolan’ı yeniden aday gösterdi. Zolan, 31 Mart’ta 3. dönem belediye başkanlığı için yarışacak.

CHP’de büyükşehir için Özgür Savaş Bayar ve Mehmet Uğur Tatar, aday adaylığı başvurusunda bulundu. İl yönetimi, aday belirleme konusunda üçüncü anketi yaptırırken, PAÜ eski rektörü Hasan Kazdağlı her üç ankette de sorulan isimlerden oldu.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yeniden aday gösterilse de Büyükşehir Belediyesi başkan adayları arasında ismi geçenlerden olmaya devam ediyor.

İYİ Parti ise henüz büyükşehir adayını açıklamadı.

MERKEZEFENDİ’DE İKTİDAR PARTİSİ KİMİ ADAY GÖSTERECEK?

AK Parti, Büyükşehir adayını açıkladı. Ancak, Merkezefendi için henüz kararını veremedi. Yavuz Aki, Recep Yunus Özer ve Kadir Erken, aday adaylığı başvurusu yapanlar. Diğer yandan başvuruda bulunmasa da adaylık için Ekrem Başer’in ismi öne çıkıyor.

CHP, mevcut belediye başkanı Şeniz Doğan’ı yeniden aday gösterirken, bir önceki seçimde “CHP ile ittifak yapan İYİ Parti’nin adayı kim?” olacak sorusunun yanıtı merakla bekleniyor.

PAMUKKALE’DE SADECE İYİ PARTİ AÇIKLADI

Pamukkale’de ise adayını açıklayan İYİ Parti oldu. Yola erken çıkan Türkay Berberoğlu, aylardır saha çalışması yapıyor.

AK Parti ve CHP ise henüz aday konusunda karar veremedi.

AK Parti’de aday adaylığı için Uğur Gökbel ve Mithad Güler başvuruda bulundu. Pamukkale’de mevcut başkan Avni Örki’nin yanı sıra, 2014-2019 döneminde Merkezefendi Belediye Başkanlığı yapan Muhammet Subaşıoğlu’nun ismi de Pamukkale için geçiyor.

CHP’nin de Pamukkale adayı henüz netleşmedi. Ali Kurt, Gökhan Çankır, Arda Arpacı, İlhan Özcan ve Şükrü Sezen aday adaylığı için başvuru yapan isimler.

BU İLÇELERDE YARIŞ ZORLU GEÇECEK

Diğer ilçelerde ise belediye başkanlığı yarışının zorlu geçeceği yerler olarak Honaz, Buldan, Serinhisar ve Sarayköy öne çıkıyor.

HONAZ’DA DURUM

CHP mevcut başkan Yüksel Kepenek ile yol devam kararı alırken, MHP’li Ali Semerci Cumhur İttifakı’nın adayı olarak yarışa girecek. AK Parti’nin Honaz’ı MHP’ye bırakmasına tepki gösteren ve üç dönem Honaz Belediye Başkanlığı yapan Turgut Devecioğlu da BBP’den aday oldu.

BULDAN’DA ŞEVİK NE YAPACAK?

Yarışın zor geçeceği bir başka ilçe Buldan. MHP mevcut başkan Mustafa Şevik’in yerine Mesut Sarıbaloğlu’nu aday gösterdi. 2014-2019 döneminde CHP’den belediye başkanlığı yapan, 2019’da aday gösterilmeyince DP’den aday olan Mustafa Gülbay, bu kez şansını İYİ Parti ile deneyecek.

CHP henüz adayını açıklamazken, bu ilçede Şevik’in belirleyici olacağı konuşuluyor. Şevik, 2014’te AK Parti’nin kendisini aday göstermemesi üzerine DP’den aday olmuş, kendi seçilemediği gibi AK Parti’ye de kaybettirmiş ve Gülbay seçilmişti. Benzer bir yarışın tekrarlanıp tekrarlanmayacağı merakla bekleniyor.

SERİNHİSAR’DA ÇOKLU YARIŞ

Hüseyin Gemi’nin yeniden aday olmadığı Serinhisar’da, CHP Osman Kılıç’ın adaylığını ilan etti. Cumhur İttifakı ortakları ise ilginç bir karar aldı. İttifak anlaşmasıyla bu ilçe MHP’ye bırakıldı. Ancak belediye başkanı adayı gösterilen isim ise AK Partili Cemal Kobaş oldu. Kobaş, AK Parti İlçe Başkanlığı görevinden adaylık için istifa etmişti. İYİ Parti Şükrü Averi’nin, DEVA Partisi de İsmail Parça’nın adaylığını açıkladı.

DİĞER İLÇELERDEKİ ADAYLAR

AK Parti hiçbir ilçede henüz aday açıklamadı. CHP Acıpayam’da Levent Yıldırım, Baklan’da Nail Şaşmaz, Bekilli’de Önder Demir, Beyağaç’ta Hüseyin Erol, Bozkurt’ta Birsen Çelik, Çal’da Ahmet Hakan, Çivril’de Kemal Aslan, Kale’de Erkan Hayla, Sarayköy’de CHP Mehmet Salih Konya ile yarışa katılacak.

İYİ Parti Pamukkale’de Türkay Berberoğlu ile birlikte Bozkurt’ta Zafer Kocaman, Buldan’da Mustafa Gülbay, Çal’da Mehmet Öztürk, Sarayköy’de Ahmet Çelikak ve Serinhisar’da Şükrü Averi’yi aday gösterdi.

BBP’nin Honaz adayı Turgut Devecioğlu ve Güney adayı Alaadddin Gümüş oldu.

SP de Tavas ilçesinde belediye başkan adayı olarak Muhittin Balcı’yı açıkladı.