AK Parti ve Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. AK Parti ve Cumhur İttifakı adayları...

AK Parti ve Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Şubat 2024 Pazar - 17:29Güncelleme: 4 Şubat 2024 Pazar - 18:25
AK Parti ve Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın Denizli’deki belediye başkan adayları tanıt toplantısıyla açıklandı. AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın soruları üzerine “20’de 20” sloganları atıldı.

AK Parti’nin aday tanıtım toplantısı Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, belediye başkan adayları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

“DENİZLİ’Yİ CUMHURBAŞKANIMIZA ÖVÜNEREK ANLATACAĞIM”

Partililere seslenen Elitaş, konuşmasında “Denizli’nin plakası kaç?” diye sordu. 20 yanıtını alınca bu kez “kaç belediyesi var” diye sordu. Yine 20 yanıtı verildi. Bunun üzerine salonda bulunanlara “31 Mart’ta 20’sini de almaya var mıyız” sorusunu yöneltti. “Evet” yanıtıyla da katılımcılara teşekkür etti.

Denizli’de 10 belediye başkanlığını canla başla çalışarak kazanmak için çalışacaklarını söyleyen Elitaş, salonda bulunanlardan aldığı destek üzerine “Denizli’yi Sayın cumhurbaşkanımıza övünerek anlatacağım” ifadesini kullandı. 

“DENİZLİ, EGE’NİN İNCİSİ”

Denizli’den övgüyle söz eden ve gelişimin AK Parti iktidarının vizyonuyla uyumlu olduğunu kaydeden Elitaş, “Denizli, gerçekten Ege’nin incisi, çok önemli şehirlerimizden birisi. AK Parti iktidarıyla birlikte hem belediyecilik hem AK Parti’nin ortaya koyduğu ekonomi vizyonu ile 20 yılda Türkiye’de en hızlı gelişen şehirlerimizden biri haline geldi. Bu merkezi idarenin ortaya koyduğu kurallara yerel yönetim ve paydaşların en iyi şekilde uyum sağlamasından kaynaklanmıştır. Yerel yönetici burada oturan sakinleri merkezi idarenin aldığı kararlara uyum sağlama konusunda yardımcı olur, onların önündeki engelleri ortadan kaldırmak için gayret gösterirse Türkiye’de Denizli’yi Türkiye’ye örnek verebilirsiniz” dedi.

Denizli’nin AK Parti döneminde Türkiye’nin parlayan yıldızı haline geldiğini söyleyen Elitaş, “Denizli’nin ihracatına, istihdama baktığınızda Türkiye’nin yıldızı parlayan en önemli illerinden biri olduğunu görürsünüz. 3 Kasım 2002’den itibaren ortaya koyduğumuz ekonomi vizyonu, 2004 yılından itibaren Denizli’de ortaya koyduğumuz yerel yönetimler vizyonunun birlikte hareket etmesi, aynı paralel ve yolda gitmesi sonucu ortaya çıkan göstergeleri Türkiye’ye örnektir. Şunu ifade etmek istiyorum. 20’de 20 yaptığımız taktirde, frekansımız tutarsa , ufkumuz aynı olursa, hedeflerimiz aynı yöne doğru giderse inşallah bütün ilçelerimiz de aynı noktaya gelir. Davamız mübarek olsun. Alayınızı Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

ADAYLAR TEK TEK ÇAĞRILDI

Elitaş konuşmasını tamamladıktan sonra belediye başkan adaylarını tek tek sahneye davet etti. AK Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimleri’ndeki adayları şunlar:

Osman Zolan (Denizli Büyükşehir Belediyesi), Ekrem Başer (Merkezefendi), Halil Pekdemir (Pamukkale), Fikret Gümüş (Acıpayam), Murat Kumral (Babadağ), Yusuf Gülsever (Baklan), Mustafa Çoban (Bekilli), Mustafa Akçay (Beyağaç), Akif Bayar (Bozkurt), Cengiz Arslan (Çameli), Hüsnü Yılmaz (Çardak), Gürcan Güven (Çivril), Halil Ayhan (Güney), Mehmet Salih Sağınç (Kale), Ahmet Necati Özbaş (Sarayköy), Hüseyin İnamlık (Tavas)

Camhur İttifakı gereği Buldan, Çal, Honaz ve Serinhisar belediyelerinde ise MHP’li isimler aday gösterildi.