Çivril’de CHP belediye başkan adayını değiştirdi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Çivril’de CHP belediye başkan adayını değiştirdi

Çivril’de CHP belediye başkan adayını değiştirdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Şubat 2024 Pazar - 10:23Güncelleme: 18 Şubat 2024 Pazar - 10:24
Çivril’de CHP belediye başkan adayını değiştirdi

Denizli’nin Çivril ilçesinde CHP belediye başkan adayını değiştirdi. Listelerin verilmesine 2 gün kala CHP’nin yeni adayı Semih Dere oldu. Alınan karara tepki gösteren Kemal Aslan, “Alınan kararla ilgili parti içi ve parti dışı namussuzlardan hesap sormazsam namerdim” ifadesini kullandı.

CHP Güney’den sonra Çivril’de de aday değişikliğine gitti. Bir süredir adaylığı geri çekileceği konuşulan Kemal Aslan ile ilgili beklenen gelişme oldu ve kendisine adaylığının çekildiği bildirilirken, yeni adayın Semih Dere olduğu duyuruldu.

Çivril ilçesi CHP adayının Kemal Aslan olduğu 11 Ocak’ta açıklandı. Ancak bir süredir konuşulan aday değiştirme operasyonu gerçekleşti. Aslan’a genel merkez kararı ile adaylığının geri çekildiği iletildi. Aslan, yol arkadaşları ile yapacağı durum değerlendirmesi sonrası izleyeceği yol haritasını açıklayacağını belirtti.

CHP İl Başkanlığından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, CHP Çivril İlçe başkanı Bedri Ataş, Çivril CHP Belediye Başkan adayının Semih Dere olduğunu doğruladı.

Yaşanan gelişmelerden sonra CHP İl Başkanlığı ve CHP Çivril İlçe Başkanlığı tarafından kamuoyuna bilgilendirme yapılması bekleniyor.

ASLAN: İL BAŞKANI ADAYLIĞIMIN GERİ ÇEKİLDİĞİNİ SÖZLÜ OLARAK BİLDİRDİ

Seçim koordinasyon merkezinde kendisini destekleyenlerle bir araya gelen Aslan, “İl başkanım Ali Osman Horzum beni telefon ile arayıp, adaylığımın geri çekildiğini sözlü olarak iletti. Bende bu kararın bana yazılı verilmesini istedim” dedi.

Kendisine tuzak kurulduğunu, yaşananlarla ilgili il başkanı Horzum ve parti meclisi üyesi Bülent Nuri Çavuşoğlu tarafından çözüm üretilmediğini kaydeden Aslan, “Doğru bildiğimiz yoldan sapmadan, haram yiyen, yetim hakkı yiyen namussuzlardan hasep soracağız. Bunu zafiyete uğratmak isteyen iç ve dış mihraklar olabilir. Alınan kararla ilgili parti içi ve parti dışı namussuzlardan hesap sormazsam namerdim” diye konuştu.

Alınan kararın ciddiyetten uzak olduğunun altını çizen Aslan, “Verilen kağıdı incelediğinizde CHP ve kurumsal kimliğimize yakışmayan bir belge olduğunu göreceksiniz. İl sekreteri imzasıyla İlçe Başkanlığına gönderilen kağıtta ne alınan kararın konusu belli, ne kararı kimin aldığı belli, ne de kararın hangi gerekçe ile alındığı belli. Her şeyi komedi ve fecaat” ifadelerini kullandı.

CHP daha önce de Güney’de aday değişikliğine gitmiş, Mahmut Toprakçı hukuk nedenlerle adaylıktan çekilmiş, yerine Mehmet Ali Eraydın aday yapılmıştı.